VIDEO Valeriu Gheorghiţă: 489.273 de persoane, înscrise pe listele de aşteptare

VIDEO Valeriu Gheorghiţă: 489.273 de persoane, înscrise pe listele de aşteptare

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a informat că 489.273 de persoane sunt înscrise pe listele aşteptare pentru imunizare până marţi, la ora 12,00.

El a precizat, într-o conferinţă de presă, că, în cursul zilei de luni, pe locuri libere, s-au programat 51.629 de persoane pentru prima doză de vaccin, dintre care în centrele Moderna - 24.699, în centrele de Pfizer - 2.475 şi în centre AstraZeneca - 24.455.

 "Suplimentar au fost programate pe listele de aşteptare până astăzi la ora 12,00 - 489.273 de persoane. În ceea ce priveşte tipul persoanelor care s-au programat pe listele de aşteptare: persoane peste 65 de ani - peste 81.000, cei aflaţi în evidenţă cu boli cronice - 60.174, persoane care deservesc activităţi esenţiale - 25.724 şi persoane care fac parte din etapa a treia, din populaţia generală, peste 252.000. Avem peste 3,6 milioane de conturi de beneficiari în platforma de programare, din care peste 2,1 milioane sunt beneficiari care au făcut programări, parte dintre ei, după cum ştim, au fost şi vaccinaţi - aproape 1,5 milioane de persoane şi mai avem încă aproximativ 1,4 milioane de conturi create, încă nu au o programare efectuată", a spus Valeriu Gheorghiţă.

Preşedintele CNCAV a adăugat că, pe parcursul zilei de luni, au fost anumite disfuncţionalităţi şi întârzieri în activitatea platformei de programare, care fuseseră anticipate. "Vorbim de o operaţiune care se desfăşoară şi s-a desfăşurat în timp ce platforma se află în producţie şi este accesată de câteva zeci de mii de utilizatori. Listele vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare", a menţionat Valeriu Gheorghiţă.

El a amintit că pe 15 martie a început vaccinarea anti-COVID în cele nouă localităţi cu incidenţă de peste 4,5 la mia de locuitori.

"În centrele din respectivele localităţi sunt 42.140 de persoane programate pentru prima doză şi 113.900 de persoane care sunt programate pentru cea de-a doua doză. Ieri, pe 15 martie, a început vaccinarea inclusiv a celor din etapa a treia care au avut posibilitatea să se programeze în centrele din municipiile respective, aşa încât până astăzi la ora 10,00 au fost vaccinate 6.985 de persoane cu prima doză, într-un număr de 135 de centre Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, din care 3.359 de persoane au fost vaccinate în 43 de centre cu vaccin de la compania AstraZeneca", a precizat şeful CNCAV. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cum ar putea o gură care se spurcă prin sex oral să ia anafura, agheasma sau să sărute sfintele icoane / Dacă î…

2 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor

3 Dezvăluiri BNR / Zborurile secrete cu tone de aur românesc la bord

4 Așa o fi?

5 Judecător / Ion Cristoiu nu a putut demonstra că nu a colaborat cu Securitatea