VIDEO Vela: Lucrătorii transfrontalieri care nu prezintă simptome COVID-19, exceptaţi de la izolare sau carantină

VIDEO Vela: Lucrătorii transfrontalieri care nu prezintă simptome COVID-19, exceptaţi de la izolare sau carantină

Lucrătorii transfrontalieri care la intrarea în România din Ungaria nu prezintă simptome asociate COVID-19 vor fi exceptaţi de la măsurile de izolare la domiciliu sau de carantinare, a anunţat, joi seara, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, citând din Ordonanţa Militară numărul 8 .



El a explicat că prin lucrător transfrontalier se înţelege persoana care face dovada că locuieşte şi lucrează într-o rază de 30 de kilometri de o parte sau alta a frontierei de stat româno-ungare, calculată de la cel mai apropiat punct de trecere a frontierei deschis traficului de persoane şi care se reîntoarce la locuinţă cel puţin o dată pe săptămână.

De asemenea, vor fi exceptate de la măsura izolării la domiciliu/carantinării persoanele care intră în România pentru prestarea unor activităţi de instalare, punere în funcţiune, mentenanţă, service al echipamentelor şi tehnicii medicale, dacă nu prezintă simptome asociate COVID-19 şi dovedesc raporturile contractuale cu beneficiarul/beneficiarii de pe teritoriul României.

Prevederile se aplică pentru domeniile ştiinţific, economic, apărare, ordine publică şi securitate naţională. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”