VIDEO Viorica și Ramona sunt prietene. Pe filieră arabă...

VIDEO Viorica și Ramona sunt prietene. Pe filieră arabă...

Ramona Nicole Mănescu ar putea deveni ministru de Externe la 47 de ani după o carieră pe care a traversat-o aproape anonim, cu strălucire pentru câteva luni, ca deținătoare a portofoliului de la Transporturi, dar și cu o avere controversată, sursă de investigații pentru jurnaliștii care au descoperit că a ajuns milionară în euro din speculații cu drepturi litigioase de proprietate, scriu jurnaliștii de la  Europa Liberă .

Ramona Mănescu, ministru USL, europarlamentar anti-MCV și prietena Vioricăi Dăncilă. În 12 ani petrecuți la Bruxelles a devenit bună prietenă cu Viorica Dăncilă, după cum declara, în urmă cu doi ani, la Parlamentul European, în cadrul unui forum dedicat prieteniei cu țări arabe, pe care l-au organizat împreună.

 

Ramona Mănescu și-a păstrat relația de prietenie cu Viorica Dăncilă și interesul pentru țările din Golf și după ce Palatul Victoria a întrerupt cariera de europarlamentar a lui Dăncilă. Anul trecut, în toamnă, Ramona Mănescu a însoțit-o pe șefa Guvernului într-o vizită în Oman și Qatar, făcând parte din delegația oficială. În imaginile de mai jos, publicate de Guvern, Ramona Mănescu apare în câteva momente, la 0.28 (deux pieces negru, bluză roșie)

 

Este căsătorită cu un politician despre care fostul lider al PNL, Crin Antonescu, declara că îi este cel mai bun prieten de mai bine de 20 de ani, iar anunțul datează din 2012. Rareș Mănescu a fost deputat în timpul Alianței DA, între 2004-2008, apoi primar USL la sectorul VI și membru al așa-numitului grup Monaco, format din politicieni și oameni de afaceri, cu averi colosale și surse neclare ale acestora.

Ce îi scoate din anonimat pe soții Mănescu este seria de dezvăluiri a  RISE Project despre impresionanta lor avere, construită în câțiva ani cumpărând drepturi litigioase de la oameni care și-au pierdut speranța că vor mai fi despăgubiți de stat pentru terenurile confiscate de comuniști și care au fost vândute de familia Mănescu ulterior pe milioane de euro. 14,4 ha de teren în București, în care s-au investit 300.000 euro și s-au câștigat 4,5 milioane euro.

Tot cei de la  RISE Project au publicat în luna mai, înainte de alegerile europarlamentare, despre o casă într-o suburbie de lux a Bruxelles-ului și o mașină de 125.000 de euro, deținute de Ramona Mănescu, dar nedeclarate oficial. Dezvăluirea jurnaliștilor de la Rise Project vorbește și despre firme de consultanță pe fonduri europene nedeclarate de candidata ALDE la funcția de ministru de externe.



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...