VIDEO Voi vedeți ce-au scos turcii din „cutia cu maimuțe”?

VIDEO Voi vedeți ce-au scos turcii din „cutia cu maimuțe”?

Compania Baykar, cel mai important producător de drone din Turcia, a anunțat sâmbătă că avionul său de vânătoare fără pilot Bayraktar Kizilelma va efectua în curând zborul inaugural, apropiindu-se tot mai repede de atingerea acestui obiectiv după ce azi a efectuat un test de decolare. Avionul fără pilot Bayraktar Kizilelma s-a ridicat de la sol pentru o scurtă perioadă de timp. Realizarea acestui tip de teste demonstrează că industria aeronautică din Turcia înregistrează progrese semnificative cu dezvoltarea dronei Bayraktar Kizilelma.

Producătorul turc de drone a anunțat sâmbătă că avionul său de vânătoare fără pilot va efectua în curând zborul inaugural. Astfel de teste la sol sunt efectuate pentru a pregăti noile aeronave pentru viitoarele teste de zbor.

Acesta va fi capabil să decoleze de pe și să aterizeze pe portavioane cu piste scurte, inclusiv pe nava amiral a Turciei, care va fi nava amfibie de asalt TCG Anadolu. Se preconizează că Bayraktar Kizilelma este capabil să zboare timp de cinci ore și să atingă viteze de până la 800 km/h (500 mph sau Mach 0,64).

Potrivit companiei, UAV-ul va avea o altitudine de operare de 12.000 m, o greutate la decolare de 5,5 tone, o sarcină utilă de 1,5 tone și o capacitate de încărcare a muniție de 1 tonă.

Primul prototip a fost finalizat în iunie 2022, fiind echipat cu un motor de proveniență ucraineană Ivchenko-Progress AI-25TLT care-i asigură o viteză subsonică, iar al doilea prototip este echipat cu un motor AI-322F, care va face că dronă să evolueze la viteze supersonice.

Drona Kizilelma (n.t. “măr roșu”) dispune de o geometrie specifică aeronavelor stealth cu o amprentă radar scăzută, poate executa manevre specifice luptei aeriene, precum și atacuri asupra țintelor terestre și navale. Capacitatea dronei de a decola și ateriză automat pe nave cu pista scurtă o recomandă pentru utilizarea pe viitoarea navă amfibie de asalt turcă, TCG Anadolu (L-400).

Industria de apărare autohtonă oferă pentru acest aparat o gamă largă de sisteme de armament ghidate de mare precizie, printre care rachetele aer-aer Gökdoğan și Bozdoğan, rachetele antinavă Çakır, rachetele aer-sol SOM-J, precum și bombele ghidate Teber și Lacin. SURSA: defenseromania.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

3 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

4 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf