VIDEO/Demența disperării/PSD reaprinde scandalul „Iohannis, vânzător de organe” prin vocea lui Vadim Tudor

VIDEO/Demența disperării/PSD reaprinde scandalul „Iohannis, vânzător de organe” prin vocea lui Vadim Tudor

După valul de fake-news rostogolit de PSD pe rețelele de socializare, organizațiile județene din Constanța, Tulcea și Teleorman înregistrează un nou derapaj prin distribuirea unui filmuleț în care Vadim Tudor spunea, în timpul campaniei prezidențiale din 2014, că Iohannis a făcut avere din vânzarea copiilor pentru băncile de organe din străinătate.

”Aduceri aminte-2014…” este textul alăturat filmulețului publicat de PSD Constanța și care a fost distribuit de peste 600 de simpatizanți. De pe pagina PSD Tulcea, postarea a fost distribuită de peste 1000 de ori, iar de la Teleorman peste 200. Toate cele trei pagini au, în mod normal, doar câteva zeci de distribuiri la celelalte postări. Cele trei pagini de Facebook ale PSD Constanța, Tulcea și Teleorman rostogolesc metodic toate fake-news-urile propagate de la nivel central.

Contactat telefonic, Radu Babuș, coordonatorul campaniei electorale a PSD Constanța, a declarat că nu știe despre ce este vorba, că se va interesa și va reveni cu amănunte.

Context

O serie de mesaje falsificate, cu tentă negativă la adresa lui Klaus Iohannis și a PNL, au început să fie răspândite pe Facebook, inclusiv de lideri PSD sau persoane apropiate de PSD, și care îndeamnă la boicot în turul doi al alegerilor prezidențiale sau induc ideea că guvernul liberal va introduce taxe pe banii trimiși acasă de românii din diaspora.

Astfel, folosind elementele de identitate vizuală ale Alianței USR PLUS, o serie de afișe false prin care votanții lui Dan Barna sunt sfătuiți să nu voteze în turul 2 al prezidențialelor au fost puse în circulație în special pe Facebook.

Acest nou val de fake-news a pornit după ce în timpul conferinței susținute miercuri de Klaus Iohannis, Gabriela Firea a rostogolit ideea că președintele avea o cască în ureche prin care primea răspunsurile de la echipa de campanie. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?