VIDEO/FOTO Grevă generală în Belarus. Zeci de mii de muncitori ies la proteste. Prezentatorii televiziunii de stat au lăsat studiourile goale

VIDEO/FOTO Grevă generală în Belarus. Zeci de mii de muncitori ies la proteste. Prezentatorii televiziunii de stat au lăsat studiourile goale

În Belarus s-a declanșat greva generală în cursul zilei de luni. La grevă s-au alăturat întreprinderi din toată țara. Aflat într-o vizită la o fabrică de tractoare, Aleksandr Lukaşenko a fost huiduit de muncitori care i-au strigat „Pleacă!”. La una dintre televiziunile de stat, prezentatorii nu au mai intrat pe post și au lăsat studiourile goale, în semn de solitaritate cu protestatarii, scrie  BBC .

Noi manifestaţii erau în desfăşurare luni dimineaţă în faţa mai multor uzine şi a sediului televiziunii publice de la Minsk, la apelul opoziţiei, care a anunţat o grevă generală pentru a p rotesta împotriva realegerii controversate a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko , la 9 august.

 Demonstranţi purtând drapele alb şi roşii ale opoziţiei s-au reunit în faţa unei uzine de maşini grele unde Lukaşenko a sosit luni cu elicopterul. În timp ce susținea un discurs,  în care a precizat că nu vor fi reluate alegerile  cât timp este în viață, muncitorii l-au huiduit pe Lukaşenko și au scandat „Pleacă!”.

 

Vizibil nervos, președintele Belarusului a încheiat spunând că a transmis tot ce avea de transmis așa că protestatarii pot striga în continuare „Demisia!”.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”