VIDEO/FOTO Grevă generală în Belarus. Zeci de mii de muncitori ies la proteste. Prezentatorii televiziunii de stat au lăsat studiourile goale

VIDEO/FOTO Grevă generală în Belarus. Zeci de mii de muncitori ies la proteste. Prezentatorii televiziunii de stat au lăsat studiourile goale

În Belarus s-a declanșat greva generală în cursul zilei de luni. La grevă s-au alăturat întreprinderi din toată țara. Aflat într-o vizită la o fabrică de tractoare, Aleksandr Lukaşenko a fost huiduit de muncitori care i-au strigat „Pleacă!”. La una dintre televiziunile de stat, prezentatorii nu au mai intrat pe post și au lăsat studiourile goale, în semn de solitaritate cu protestatarii, scrie BBC.

Noi manifestaţii erau în desfăşurare luni dimineaţă în faţa mai multor uzine şi a sediului televiziunii publice de la Minsk, la apelul opoziţiei, care a anunţat o grevă generală pentru a protesta împotriva realegerii controversate a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, la 9 august.

 Demonstranţi purtând drapele alb şi roşii ale opoziţiei s-au reunit în faţa unei uzine de maşini grele unde Lukaşenko a sosit luni cu elicopterul. În timp ce susținea un discurs, în care a precizat că nu vor fi reluate alegerile cât timp este în viață, muncitorii l-au huiduit pe Lukaşenko și au scandat „Pleacă!”.

 

Vizibil nervos, președintele Belarusului a încheiat spunând că a transmis tot ce avea de transmis așa că protestatarii pot striga în continuare „Demisia!”.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…