VIDEO/Vela: Un polițist local care păzește un parc are salariul de 8-9.000 de lei, iar unul de la MAI care își riscă viața are jumătate

VIDEO/Vela: Un polițist local care păzește un parc are salariul de 8-9.000 de lei, iar unul de la MAI care își riscă viața are jumătate

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a vorbit sâmbătă seară la Digi24 despre reforma poliției, pornind de la unele abuzuri făcute de agenți de la Poliția locală și națională în perioada stării de urgență. Vela: Un polițist local care păzește un parc are salariul de 8-9.000 de lei, iar unul de la MAI care își riscă viața are jumătate.

Ministrul a spus că „este o discuție foarte veche” cu privire la Poliția națională și cea locală: „De la confuzia nominală sau inscripționarea autovehiculelor, ar trebui clar o delimitare”.

Marcel Vela a adăugat că cele două instituții vor fi redenumite în urma unor analize.

„În mod esențial ar trebui făcută o analiză cu privire la competențe, dincolo de uniformă sau inscripționare, competențele sunt uneori destul de complicate sau complexe, fie unele se suprapun, fie unele sunt în contradicție. În altă ordine de idei, Poliția locală are un avantaj care nu este comparativ cu Poliția națională. Polițiștii locali sunt în subordinea primăriilor, s-au mărit salariile la primării și în mod automat funcționarii de acolo au salarii foarte mari. De exemplu, un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timișoara are 8-9.000 de lei, iar un polițist din MAI care își riscă viața să prindă un criminal are la jumătate din salariul polițistului local”, a spus ministrul, la Digi24.

„Trebuie evaluat în mod corect și cinstit, cu toată lumea la masă”, a subliniat Marcel Vela.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria