Videoclipul viral cu David Attenborough, care l-a speriat pe celebrul biolog: „Mă îngrijorează că denaturează” VIDEO

Videoclipul viral cu David Attenborough, care l-a speriat pe celebrul biolog: „Mă îngrijorează că denaturează” VIDEO

Un programator pe nume Charlie Holtz a distribuit pe X un videoclip în care apărea o versiune generată de inteligența artificială a lui David Attenborough, relatând viața lui Holtz. Și, deși videoclipul lui Holtz a fost primit cu uimire, AI-Attenborough nu a fost încântat deloc.

Narațiunea părea să fie făcută în mod autonom și în timp real, în vocea și stilul distinctiv al cineastului.

Sir David Attenborough nu a fost încântat de versiunea sa generată de AI FOTO EPA EFE

Sâmbătă, Sir David Attenborough - cel adevărat - a declarat pentru Business Inside r, într-un schimb de e-mailuri, că este profund îngrijorat de utilizarea inteligenței artificiale.

"Faptul că mi se pare personal angoasant poate să nu conteze nimic în mintea oamenilor care împărtășesc în mod liber abilitatea de a crea versiuni false ale mele, fără a ține cont de sentimentele mele", a scris cineastul în vârstă de 97 de ani, cunoscut pentru programele sale TV educative "Life on Earth" și "The Blue Planet".

"Dar mă îngrijorează cel mai mult faptul că într-o zi, iar acea zi poate fi foarte aproape, cineva va folosi inteligența artificială pentru a-i înșela pe alții și a-i face să creadă că spun lucruri contrare convingerilor mele sau că denaturează preocupările mai largi pe care am încercat o viață întreagă să le explic și să le promovez", a scris el.

Vizionat de peste 3 milioane de ori

Pe lângă faptul că a distribuit videoclipul online, Holtz a împărtășit și codul pe care l-a folosit pentru a crea AI-Attenborough.

Videoclipul lui Holtz a fost vizionat de peste 3 milioane de ori și a stârnit deja interesul pentru clonele de inteligență artificială. Un utilizator X a scris că a vrut să lege AI-Attenborough de o pereche de Meta Ray Bans și să îl audă "narând viața în timp real" în timp ce se plimba prin New York City.

Un alt programator, Pietro Schirano, a distribuit joi un videoclip cu un Steve Jobs generat de AI care îi critică proiectele, adăugând că a fost inspirat de Holtz.

Holtz nu a răspuns la o solicitare de a comenta pentru BI această situație.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat