Vietnam: Accesul la rețeaua Facebook a fost restricționat în timpul vizitei lui Barack Obama

Vietnam: Accesul la rețeaua Facebook a fost restricționat în timpul vizitei lui Barack Obama

Guvernul vietnamez a restricționat și în anumite intervale de timp chiar a blocat accesul cetățenilor vietnamezi la rețeaua de socializare Facebook în zilele care au coincis cu vizita președintelui american Barack Obama în Vietnam, potrivit unor organizații care au confirmat acest lucru pentru agenția Reuters, scrie theverge.com.

Măsura a avut rolul să prevină organizarea unor proteste prin intermediul rețelei de socializare de către critici la adresa guvernului comunist. Știrea despre blocarea Facebook a fost transmisă din Vietnam prin intermediul rețelei Twitter și a relatărilor a două grupuri de apărare a drepturilor omului și a libertății de expresie, Access Now și Vie Tan.

Vizita președintelui american a avut rolul de a reporni relațiile Washingtonului cu Hanoiul, însă în cele trei zile ale vizitei liderul de la Casa Albă nu a discutat cu reprezentanți ai celor care critică măsurile guvernului vietnamez.

Din păcate, oprirea accesului la rețeaua Facebook nu este un lucru neobișnuit în Vietnam. ''Oamenii folosesc Facebook pentru a lansa chemări la proteste. Ei nu au vrut ca oamenii să ocupe străzile'', a declarat Angelina Huynhm, directoare a organizației Vie Tan, într-un interviu acordat agenției Reuters, conform theverge.com. Controlarea accesului la Facebook sau Twitter ca armă împotriva activiștilor este o practică curentă în state din Asia, Africa și Orientul Mijlociu, unde tensiunile politice ating cote înalte și accesul la modalitățile de comunicare este foarte reglementat și restricționat de către guvern, scrie theverge.com.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…