Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Vietnam: Accesul la rețeaua Facebook a fost restricționat în timpul vizitei lui Barack Obama

Guvernul vietnamez a restricționat și în anumite intervale de timp chiar a blocat accesul cetățenilor vietnamezi la rețeaua de socializare Facebook în zilele care au coincis cu vizita președintelui american Barack Obama în Vietnam, potrivit unor organizații care au confirmat acest lucru pentru agenția Reuters, scrie theverge.com.

Măsura a avut rolul să prevină organizarea unor proteste prin intermediul rețelei de socializare de către critici la adresa guvernului comunist. Știrea despre blocarea Facebook a fost transmisă din Vietnam prin intermediul rețelei Twitter și a relatărilor a două grupuri de apărare a drepturilor omului și a libertății de expresie, Access Now și Vie Tan.

Vizita președintelui american a avut rolul de a reporni relațiile Washingtonului cu Hanoiul, însă în cele trei zile ale vizitei liderul de la Casa Albă nu a discutat cu reprezentanți ai celor care critică măsurile guvernului vietnamez.

Din păcate, oprirea accesului la rețeaua Facebook nu este un lucru neobișnuit în Vietnam. ''Oamenii folosesc Facebook pentru a lansa chemări la proteste. Ei nu au vrut ca oamenii să ocupe străzile'', a declarat Angelina Huynhm, directoare a organizației Vie Tan, într-un interviu acordat agenției Reuters, conform theverge.com. Controlarea accesului la Facebook sau Twitter ca armă împotriva activiștilor este o practică curentă în state din Asia, Africa și Orientul Mijlociu, unde tensiunile politice ating cote înalte și accesul la modalitățile de comunicare este foarte reglementat și restricționat de către guvern, scrie theverge.com.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE / Negocierile Danei Gârbovan cu PSD, acasă la Iordache. Lia Savonea, omul-cheie.

2 Liviu Avram dezvăluie un scenariu exploziv: Nu cumva PSD a devenit o anexă a unor oameni din Justiţie? Rolul D…

3 Boicot total al țărilor democratice față de PSD! Doar țările comuniste și-au trimis oameni la mini-congresul …

4 Europarlamentarul USR Cristian Ghinea, acuzat de hărțuire sexuală? „M-a îmbătat și a început să mă atingă. Am …

5 Sex-gate în USR / Varianta integrală / Ghinea, „Supremus Libidinosus”, tace laș

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc