Viitorul test american privind interceptarea de rachete intercontinentale va avea loc în 2018 (Pentagonul)

Viitorul test american privind interceptarea de rachete intercontinentale va avea loc în 2018 (Pentagonul)

Statele Unite ale Americii, care au reușit marți efectuarea unui test de interceptare a unei rachete intercontinentale de tipul celor pe care vrea să le dezvolte Coreea de Nord, vor desfășura un nou test la sfârșitul anului 2018, a anunțat miercuri Pentagonul, citat de AFP.

Acest tip de test este rar, mai ales pentru că astfel de teste sunt foarte costisitoare și stocul de rachete-antirachetă utilizate pentru interceptări nu este foarte important: el nu va număra decât 44 de unități la sfârșitul anului, potrivit previziunilor Pentagonului.

Precedentul test a avut loc în 2014. Dar președintele Donald Trump a promis să accelereze investițiile în apărarea antirachetă a teritoriului american, pentru a contracara mai bine amenințările reprezentate de rachetele nord-coreene sau iraniene.

SUA au testat marți cu succes, pentru prima dată, interceptarea unei rachete balistice intercontinentale, transmițând astfel un mesaj Phenianului, care încearcă să se doteze cu această armă. Testul de marți a costat 244 milioane de dolari, potrivit amiralului Jim Syring, șeful agenției pentru rachete a Pentagonului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale