Viktor Orban, în SUA: Progresiştii de astăzi încearcă să separe civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine

Viktor Orban, în SUA: Progresiştii de astăzi încearcă să separe civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine

„Trebuie să coordonăm mişcarea trupelor noastre, pentru că ne confruntăm cu aceeaşi provocare”, a lansat liderul naţionalist, invitat la marea întâlnire a conservatorilor americani de la Dallas, unde urmează să vorbească şi Donald Trump, relatează AFP.

„Progresiştii de astăzi încearcă să separe civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine”, a acuzat liderul, asigurând că „ororile nazismului şi comunismului s-au produs pentru că anumite state occidentale şi-au abandonat valorile creştine”.

În ropote de aplauze, Orban, în vârstă de 59 de ani, a insistat asupra necesităţii de a se lua înapoi „controlul instituţiilor” la Washington şi Bruxelles, referindu-se în special la viitoarele alegeri intermediare din SUA din noiembrie.

„Sunt aici să vă spun că trebuie să ne unim forţele”, a mai spus el, invitând conservatorii „să-şi creeze propriile reguli” împotriva unui „război cultural".

Într-un discurs virulent din 23 iulie, la Băile Tuşnad, Viktor Orban respinsese deja viziunea unei societăţi „multietnice”. „Nu vrem să fim o rasă mixtă care s-ar amesteca cu non-europeni”, a declarat el, declanşând o serie de condamnări din partea Uniunii Europene şi a Statelor Unite.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro