Viktor Orban pledează la Varșovia pentru mai puțin Bruxelles și state naționale mai puternice

Viktor Orban pledează la Varșovia pentru mai puțin Bruxelles și state naționale mai puternice

Dorim să vedem mai puțin Bruxelles și state naționale mai puternice, a declarat vineri, la Varșovia, premierul ungar Viktor Orban, sugerând că acesta este motivul care stă la baza procedurilor UE "motivate politic", făcând astfel aluzie la Polonia, relatează MTI.

Viktor Orban a exprimat solidaritatea Ungariei cu toate statele membre ale UE aflate într-o situație similară cu Polonia și a afirmat că, în opinia sa, criticile lansate la adresa Varșoviei în legătură cu statul de drept sunt nefondate.

În cadrul unei conferințe de presă cu omologul său polonez Beata Szydlo, premierul ungar a comparat acțiunile în justiție ale UE împotriva Poloniei cu o "inchiziție", afirmând că măsurile sunt motivate politic.

"Ungaria și Polonia sunt gardienii tratatului fondator al Uniunii Europene", a mai spus Viktor Orban, subliniind că tratatul fondator al UE derivă din statele sale membre, iar centrul de greutate al UE se află în aceste state membre. Ungaria și Polonia protejează acest principiu, a mai spus Orban.

"Arătăm respect fiecărei țări, chiar dacă (acest sentiment) nu este reciproc", a spus Orban, adăugând că ceea ce se întâmplă în UE împotriva Poloniei este "lipsit de respect".

"Ar trebui să se vorbească cu respect despre Polonia", a mai spus premierul ungar.

Totodată, Orban a afirmat că Ungaria "nu dorește să fie o țară de imigranți și are tot dreptul să nu fie". "Acceptăm decizia țărilor care doresc să fie țări de imigranți. Le cerem însă să accepte că noi nu vrem să fim o țară de imigranți", a mai spus el.

"Ne rezervăm dreptul de a respecta decizia poporului ungar și anume că nu dorim să devenim ca ei (o țară de imigranți)", a spus în încheiere premierul Viktor Orban.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

3 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

4 ULTIMA ORĂ Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, și-a depus candidatura pentru șefia Consiliului Legislati…

5 Scandal amoros la ATI Giurgiu. Asistentă medicală bătută de o colegă care a acuzat-o că a făcut sex cu anestez…