Viktor Orban: Poporul ungar a votat în favoarea suveranităţii naţionale

Viktor Orban: Poporul ungar a votat în favoarea suveranităţii naţionale

Poporul ungar a votat în favoarea suveranităţii naţionale la alegerile generale de duminică, a declarat marţi premierul ungar Viktor Orban, în cadrul unei conferinţe de presă la parlament cu media internaţionale, transmite MTI.

Ungurii au decis la acest scrutin că doar ei pot stabili alături de cine vor să trăiască "şi noi trebuie să respectăm această decizie", a subliniat Orban, a cărui formaţiune Fidesz a obţinut duminică o victorie clară , ceea ce-i asigură premierului conservator un al treilea mandat consecutiv.

Viktor Orban a menţionat că vor fi "schimbări semnificative" în noul său guvern, cabinetul urmând să fie remaniat prin cooptarea de "oameni în majoritate noi". Noul guvern ar putea format în 3-4 săptămâni, a precizat el.

Orban a dat pe de altă parte asigurări că Ungaria este o ţară care doreşte o Europă puternică având state puternice, iar guvernul său ar trebui să susţină o "Europă a naţiunilor" şi nu "Statele unite ale Europei".

Potrivit agenţiei Reuters, el şi-a anunţat totodată intenţia de a consolida în noul său mandat relaţiile diplomatice cu Polonia şi landul german Bavaria, ca urmare a sprijinului direct acordat de acestea candidaturii sale pentru un nou mandat.

Orban a mai spus în cadrul conferinţei de presă că guvernul ungar nu a luat deocamdată în discuţie problema Universităţii Central-Europene a lui George Soros de la Budapesta, care luni a anunţat încheierea unui acord privind deschiderea unui campus satelit la Viena.

În acelaşi timp, el a respins criticile privind scrutinul de duminică formulate de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare din Europa (OSCE), ţinând să îi "mulţumească pentru contribuţie". Organizaţia, care a monitorizat scrutinul, a apreciat luni că alegerile nu au oferit partidelor de opoziţie şanse egale, din cauza mai multor probleme ce au afectat votul, care a respectat totuşi în general drepturile fundamentale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro