Vila construită de bancherul David Rockefeller în Antilele Franceze, vândută cu 136 de milioane de dolari VIDEO

Vila construită de bancherul David Rockefeller în Antilele Franceze, vândută cu 136 de milioane de dolari VIDEO

Vila spectaculoasă pe care bancherul David Rockefeller a construit-o la sfârşitul anilor '50 pe insula Saint-Barthelemy, din Antilele Franceze, a fost cumpărată de un om de afaceri american, care, potrivit cotidianului financiar The Wall Street Journal, a plătit suma de 136 de milioane de dolari, informează AFP.

Proprietatea, cea mai mare de pe insula caraibiană, se întinde pe o suprafaţă de aproape 52 de hectare şi i-a aparţinut iniţial bancherului David Rockefeller , decedat în 2017 la vârsta de 101 ani. El a fost unul dintre nepoţii industriaşului John D. Rockefeller, fondatorului Standard Oil Company, o companie ce a dominat industria petrolului şi care a fost, totodată, primul mare trust de afaceri din Statele Unite, potrivit Agerpres.

Ea a fost apoi cumpărată, la începutul anilor 1990, de Steve şi Linda Horn, doi producători de reclame TV din Statele Unite, care au dorit să o vândă după trecerea uraganului Irma în 2017, ce a provocat distrugeri importante la nivelul vilei şi al insulei, un loc preferat de multe staruri şi o destinaţie importantă a turismului de lux.

Vânzarea sa „a fost oficializată pe 7 aprilie” şi proprietatea este deţinută acum de Adam Sinn, un om de afaceri american în vârstă de 45 de ani, a dezvăluit într-un comunicat unul dintre consilierii imobiliari ai acestuia, Douglas Foregger, preşedintele companiei Wimco Real Estate din Saint-Barthelemy.

Citat în comunicat, noul proprietar s-a declarat „încântat să achiziţioneze acest fragment de istorie atât de emblematic” şi a dat asigurări spunând că, în acest moment, singurul său proiect este acela „de a restaura proprietatea şi de a-i reda gloria din anii Rockefeller”.

Potrivit The Wall Street Journal, suma cu care a fost încheiată tranzacţia se ridică „la aproximativ 136 de milioane de dolari”.

Vânzarea reprezintă un succes pentru colectivitatea teritorială franceză Saint-Barthelemy, care va obţine 5% din suma de vânzare, în virtutea legislaţiei teritoriale privind drepturile de înregistrare a tranzacţiilor imobiliare, reprezentând „puţin mai mult de 6 milioane de euro”, a declarat preşedintele colectivităţii locale, Xavier Lédée.

Noul proprietar va trebui să respecte însă o nouă reglementare locală, care a clasat domeniul ca „zonă naturală” în decembrie 2020.

„Deşi anumite amenajări sunt posibile, ele nu pot fi făcute decât pe suprafeţe minime (...) pentru a nu se construi acolo chiar orice lucru”, a avertizat directorul Agenţiei teritoriale pentru mediu din Saint-Barthelemy, Sebastien Greaux.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...