Vila din SUA în care s-ar afla Puiu Popoviciu

Vila din SUA în care s-ar afla Puiu Popoviciu

Antena 3 anunță că a obţinut imagini cu vila în care s-ar afla Puiu Popoviciu în Statele Unite ale Americii.

La unul dintre termenele anterioare ale procesului, avocaţii afaceristului au depus la instanţă un document în care susţin că Puiu Popoviciu s-ar afla în casa pe care o vedeţi în imaginile de mai jos, care se află într-o zona rezidenţială din New Jersey.

Radu Dimofte/Puiu Popoviciu/Bogdan Bartolomeu/Adrian Năstase

Fugit în Statele Unite ale Americii înainte de 1989, Dimofte s-a întors în România, unde a pus pe picioare mai multe afaceri alături de fostul ginere al lui Ion Dincă, Gabriel Popoviciu, cunoscut românilor sub denumirea populară de Puiu Popoviciu. Mai discret chiar şi decât Popoviciu, Dimofte locuieşte acum în Bucureşti, dar deţine şi un luxos apartament în Monte Carlo, în Huston Building.

Plecat în SUA împreună cu fiica şi cu ginerele comunistului Preoteasa

În raport cu clasa politică, Puiu Popoviciu s-a abţinut să-şi declare simpatiile şi nu a fost membru al vreunui partid. Chiar şi aşa, a menţinut o relaţie echilibrată cu toate regimurile care s-au succedat la putere. Singurul personaj cu care nu a relaţionat foarte bine a fost Adrian Năstase, motivul fiind prietenia lui Popoviciu cu Bogdan Bartolomeu.

Popoviciu a întreţinut de-a lungul anilor o relaţie strânsă cu Bogdan Bartolomeu.

Acesta e soţul Ilincăi Preoteasa, fiica lui Grigore Preoteasa – fost ministru de externe al României în perioada 1955-1957. 

Ilinca Preoteasa a fost prima soţie a lui Adrian Năstase. În perioada comunistă, ea era membră activă în UTC şi făcea parte din „tânăra protipendadă nomenclaturistă“, alături de Nicu Ceauşescu, Serghei Mizil, Petre Roman şi alţi juniori celebri.

Bogdan Bartolomeu, în prezent un prosper om de afaceri, are o traiectorie asemănătoare cu cea a lui Popoviciu. Cei doi au emigrat împreună în America, stabilindu-se în acelaşi orăşel din New Jersey. Ce interesant, nu?

În 1992, când mecanismul economiei de piaţă abia se punea în mişcare într-o ţară în care „oamenii de afaceri“ îşi făceau buticuri în gherete din metal sau la parterul blocurilor, Puiu Popoviciu înregistra în SUA companii anonime, de tip off-shore.

Cei doi au înfiinţat peste Ocean compania General Logistic Corp, firmă care în 2000 se asocia cu Universitatea de Agronomie pentru a realiza celebrul proiect „Băneasa Rezidenţial“. Mulţi ani mai târziu, Popoviciu şi Bartolomeu au fost parteneri şi în „Clubul Vinului“, faimoasa societate la care a fost/este acţionar şiCălin Popescu-Tăriceanu. 

Popoviciu şi-a asumat oficial foarte puţine dintre afacerile pe care le controlează. Una dintre ele este vestita societate „Clubul Vinului“, însă a renunţat la ea. Aceeaşi strategie a folosit-o şi în cazul altor firme. A preluat conducerea societăţilor Alltrom, Herăstrău, A.S.D. Mioriţa, Comaliment, după care şi-a cedat acţiunile mamei sale sau unor firme al căror hăţiş patronal se află tot în sfera sa de influenţă. Cea mai surprinzătoare apariţie în aceste tranzacţii o reprezintă mama sa, Ligia Popoviciu, care, ajunsă la o venerabilă vârstă (78 de ani), deţine importante procente în şapte societăţi.

Nota Redacției. Dacă ați reținut faza cu New Jersey, poate că ar fi interesant de aflat că una dintre firmele lui Gabriel Marin, personaj de bază în Dosarul Microsoft, Omnilogic Corp, își are sediul, ce să vezi, taman aici....


 

 






Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante