Vin ninsorile - cod galben și portocaliu de vreme rea

Vin ninsorile - cod galben și portocaliu de vreme rea

Vremea se strica in zilele urmatoare in intreaga tara. Meteorologii au emis, marti, doua atentionari de tip cod galben si portocaliu de vremea rea.

Astfel, codul galben intra in vigoare, marti, la ora 23:00 si expira miercuri, la ora 22:00, perioada in care se anunta intensificari ale vantului si ninsori in zonele de munte.

Meteorologii anunta ca la munte, indeosebi la peste 1.500 m altitudine, vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, iar vantul va avea intensificari cu viteze, in general, de 70 - 80 km/h, viscolind temporar zapada si reducand vizibilitatea. La peste 1.800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolita.

Astfel de fenomene se vor semnala in noaptea de marti spre miercuri mai ales in Carpatii Orientali, apoi cu precadere in zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura.

Codul portocaliu va fi in vigoare, miercuri, intre 12:00 si 19:00 si va viza Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu, unde se vor inregistra intensificari ale vantului, ajungand la rafale de 80 - 90 km/h.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”