Vindecare prin soare. Sfatul unui psiholog experimentat: „Trebuie să faci asta timp de trei minute, e la îndemână“

Vindecare prin soare. Sfatul unui psiholog experimentat: „Trebuie să faci asta timp de trei minute, e la îndemână“

Mintea ne ajută de cele mai multe ori, dar ne poate și aduce pe marginea prăpastiei dacă nu ne controlăm gândurile. Secretul este să renunțăm la șabloanele mentale negative și la influențele din exterior pentru a atinge echilibrul mental, emoțional și fizic de care avem nevoie.

Gândirea negativă ne poate îmbolnăvi FOTO arhivă Adevărul

Cei mai mulți dintre noi intră inconștient, după ce se îmbolnăvesc, în ceea ce specialiștii numesc „programul psihologic al bolnavului“. Ei se gândesc aproape permanent la afecțiunea de care suferă, o trăiesc intens, iar asta face vindecarea mai dificilă.

„Acest lucru se întâmplă pentru că nu suntem în armonie cu propriul corp. Pentru a grăbi vindecarea este important să devenim echilibrați mental, emoțional și fizic. Dezechilibrele apar atunci când ne lăsăm dominați de tot soiul de frici”, explică psihologul Stelian Chivu.

Fricile apar oriunde suntem supuși unei ierarhii , ce înseamnă pe românește control, condiționare și limitare. Este vorba despre ceea se numește gândirea ierarhică, care împarte oamenii în două categorii.

Pe de o parte sunt cei care supuși sistemului ierarhic, oricare ar fi acela, profesional sau chiar familial, și cei care beneficiază de pe urma acestei ierarhii.

„Când gândești ierarhic, te șablonezi și te condiționezi singur prin procesele mentale care există în interiorul tău. Într-un astfel de sistem ierarhic, informația este virusată. De pildă, știi că frigul îți face rău. Te vei feri de frig, evident, dar dacă adopți o astfel de atitudine, nu poți lua ce este bun din această informație. Frigul te poate și căli și te ajută să îți întărești sistemul imunitar”, spune psihologul Stelian Chivu.

Echilibru individual mai presus de orice

Exemplul este valabil pentru orice informație legată de un lucru, persoană sau situație care are potențialul de ați face rău atunci când gândirea ierarhică se activează.

Specialistul spune că este de dorit să atingem așa-numita stare de heterarhie, care plasează echilibrul individual mai presus de orice și care ne face conștienți și de aspectele pozitive ale oricărei situații cu care ne confruntăm.

Psihologul Stelian Chivu FOTO arhiva personală

Psihologul Stelian Chivu FOTO arhiva personală

Echilibrul vine din interior și înseamnă încredere totală în forțele proprii și libertate creativă. Nu e suficient doar să gândim mental că suntem în echilibru, ci să trăim această stare. O tehnică simplă de vindecare pe care am aplicat-o pe pacienții mei este să se gândească la soare. Dacă te gândești de două ori pe zi la soare, timp de trei minute și îl vizualizezi dimineața și seara, vei începe să te echilibrezi mental, emoțional și fizic pentru că acest astru vine cu informația luminii și vindecării”, detaliază psihologul Stelian Chivu.

Subconștientul nu face diferența dintre realitate și imaginație

Deci nu e neaparat nevoie să privim soarele, ci este suficient să ni-l imaginăm, pentru că mintea subconștientă nu face diferența dintre realitate și imaginație. În acest fel vom reuși să accelerăm procesul de vindecare.

Multe persoane bolnave cedează psihic în fața afecțiunii de care suferă și ajung astfel să o întrețină. Se întâmpla și ca unei persoane să i se spună că e palidă sau nu arată bine, pentru ca aceasta să se simtă efectiv rău, chiar dacă fizic nu are nimic.

„Echilibrul psihoemoțional la nivel de societate și chiar de planetă este extrem de firav în momentul de față. Este recomandat să nu așteptăm un ajutor din exterior, ci să avem o atitudine mentală și emoțională de eterarhie, care permite echilibrarea și vindecarea organismului de la nivel celular”, este sfatul psihologului Stelian Chivu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”