Violențe la Charlottesville: Cei doi foști președinți Bush cer SUA să "respingă rasismul, antisemitismul și ura"

Cei doi foști președinți americani George H.W Bush și fiul său George W. Bush au cerut miercuri Statelor Unite să "respingă rasismul, antisemitismul și ura în toate formele sale" după violențele de sâmbătă de la Charlottesville, statul Virginia, în care o femeie a fost ucisă, relatează AFP și DPA.

"În timp ce rugăciunile noastre merg către Charlottesville, ne reamintim adevărurile fundamentale scrise de cel mai proeminent cetățean al acestui oraș (Thomas Jefferson) în Declarația de Independență: 'suntem cu toții creați egali și înzestrați de Creatorul nostru cu drepturi inalienabile' ", au scris cei doi foști președinți Bush într-un scurt comunicat.

"Știm că aceste adevăruri sunt eterne pentru că suntem martorii decenței și măreției țării noastre", au concluzionat cei doi foști lideri americani.

Acest scurt comunicat, redactat pe un ton foarte solemn, survine la mai puțin de 24 de ore după reacțiile declanșate de declarațiile președintelui american Donald Trump care a afirmat că responsabili pentru violențele produse sâmbătă la Charlottesville sunt atât protestatarii care au participat la un marș al extremei drepte cât și cei care au organizat o contramanifestație.

O femeie și-a pierdut viața și 19 oameni au fost răniți la un marș al naționaliștilor albi care a avut loc sâmbătă la Charlottesville, după ce un tânăr neonazist a intrat intenționat cu mașina într-un grup de contramanifestanți. Autoritățile l-au identificat pe șoferul mașinii în persoana lui James Alex Fields Jr, din Ohio. Tânărul, în vârstă de 20 de ani, a fost pus sub acuzare pentru omor calificat.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 Kovesi le băga la beci în secunda doi! / Documente / Cum au achitat judecătoarele de la Tribunalul Bihor o contabi…

3 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

4 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

5 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația