Violențe la Charlottesville: Cei doi foști președinți Bush cer SUA să "respingă rasismul, antisemitismul și ura"

Cei doi foști președinți americani George H.W Bush și fiul său George W. Bush au cerut miercuri Statelor Unite să "respingă rasismul, antisemitismul și ura în toate formele sale" după violențele de sâmbătă de la Charlottesville, statul Virginia, în care o femeie a fost ucisă, relatează AFP și DPA.

"În timp ce rugăciunile noastre merg către Charlottesville, ne reamintim adevărurile fundamentale scrise de cel mai proeminent cetățean al acestui oraș (Thomas Jefferson) în Declarația de Independență: 'suntem cu toții creați egali și înzestrați de Creatorul nostru cu drepturi inalienabile' ", au scris cei doi foști președinți Bush într-un scurt comunicat.

"Știm că aceste adevăruri sunt eterne pentru că suntem martorii decenței și măreției țării noastre", au concluzionat cei doi foști lideri americani.

Acest scurt comunicat, redactat pe un ton foarte solemn, survine la mai puțin de 24 de ore după reacțiile declanșate de declarațiile președintelui american Donald Trump care a afirmat că responsabili pentru violențele produse sâmbătă la Charlottesville sunt atât protestatarii care au participat la un marș al extremei drepte cât și cei care au organizat o contramanifestație.

O femeie și-a pierdut viața și 19 oameni au fost răniți la un marș al naționaliștilor albi care a avut loc sâmbătă la Charlottesville, după ce un tânăr neonazist a intrat intenționat cu mașina într-un grup de contramanifestanți. Autoritățile l-au identificat pe șoferul mașinii în persoana lui James Alex Fields Jr, din Ohio. Tânărul, în vârstă de 20 de ani, a fost pus sub acuzare pentru omor calificat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…