Violeta Alexandru le recomandă primarilor să vină către cetățeni cu informațiile pe care aceștia le solicită

Violeta Alexandru le recomandă primarilor să vină către cetățeni cu informațiile pe care aceștia le solicită

Ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Violeta Alexandru, le-a spus, luni, primarilor prezenți la reuniunea Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România că pentru a rămâne credibili trebuie să păstreze legătura cu comunitatea, menționând că a primit mai multe sesizări din partea oamenilor, care se plâng că le este foarte greu să acceseze informații care ar trebui să fie publice.

"Rămâneți credibili! Și ca să rămâneți credibili, trebuie să păstrați legătura cu comunitatea. Spun acest lucru ca om care privește din perspectiva faptului că dinspre Guvern s-a simțit o schimbare în modul în care comunică cu comunitatea (...). E posibil să se fi întâmplat o schimbare de percepție în societate. Cert este că la mine, cel puțin, o bună parte dintre sesizările pe care le primesc țin de fapt de autoritățile locale. (...) Cele mai multe observații se referă la faptul că le este foarte dificil să acceseze o serie de informații care sunt de natura evidenței, că ar trebui puse, cumva din oficiu, în spațiul public. Este foarte greu: apelează ca și cum aș fi un arbitru, iar eu nu am cum, în cadrul instituțional actual, să mă poziționez în acest fel", a spus ea.

Violeta Alexandru i-a rugat pe primari să rămână în contact cu comunitatea și între alegeri, deoarece populația reprezintă cel mai sincer și direct sprijin pentru proiectele inițiate de autoritățile locale.

"Eu nu vă țin dumneavoastră lecții, față de unii dintre dvs cred că am jumătatea vârstei. (...) Eu doar vă semnalez câteva lucruri la care vă rog să vă gândiți, să le aveți în vedere în noul dvs plan de măsuri și obiective pe care vi le propuneți pentru noua guvernare și noul Parlament. (...) România se schimbă, oamenii cer un altfel de administrare a orașelor", a precizat ea.

Violeta Alexandru a adăugat că proiectul de debirocratizare trebuie continuat și în plan local, unde pot fi luate de asemenea măsuri de simplificare și comunicare mai eficientă cu cetățenii. Totodată, le-a recomandat celor prezenți "o formulă de întâlnire, în perioada următoare, cu toate partidele politice, pentru a agrea o agendă a administrației publice locale" care să fie respectată indiferent de culoarea politică a celor care vor prelua echipa guvernamentală sau majoritatea în Parlament.

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”