Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Violeta Alexandru le recomandă primarilor să vină către cetățeni cu informațiile pe care aceștia le solicită

Ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Violeta Alexandru, le-a spus, luni, primarilor prezenți la reuniunea Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România că pentru a rămâne credibili trebuie să păstreze legătura cu comunitatea, menționând că a primit mai multe sesizări din partea oamenilor, care se plâng că le este foarte greu să acceseze informații care ar trebui să fie publice.

"Rămâneți credibili! Și ca să rămâneți credibili, trebuie să păstrați legătura cu comunitatea. Spun acest lucru ca om care privește din perspectiva faptului că dinspre Guvern s-a simțit o schimbare în modul în care comunică cu comunitatea (...). E posibil să se fi întâmplat o schimbare de percepție în societate. Cert este că la mine, cel puțin, o bună parte dintre sesizările pe care le primesc țin de fapt de autoritățile locale. (...) Cele mai multe observații se referă la faptul că le este foarte dificil să acceseze o serie de informații care sunt de natura evidenței, că ar trebui puse, cumva din oficiu, în spațiul public. Este foarte greu: apelează ca și cum aș fi un arbitru, iar eu nu am cum, în cadrul instituțional actual, să mă poziționez în acest fel", a spus ea.

Violeta Alexandru i-a rugat pe primari să rămână în contact cu comunitatea și între alegeri, deoarece populația reprezintă cel mai sincer și direct sprijin pentru proiectele inițiate de autoritățile locale.

"Eu nu vă țin dumneavoastră lecții, față de unii dintre dvs cred că am jumătatea vârstei. (...) Eu doar vă semnalez câteva lucruri la care vă rog să vă gândiți, să le aveți în vedere în noul dvs plan de măsuri și obiective pe care vi le propuneți pentru noua guvernare și noul Parlament. (...) România se schimbă, oamenii cer un altfel de administrare a orașelor", a precizat ea.

Violeta Alexandru a adăugat că proiectul de debirocratizare trebuie continuat și în plan local, unde pot fi luate de asemenea măsuri de simplificare și comunicare mai eficientă cu cetățenii. Totodată, le-a recomandat celor prezenți "o formulă de întâlnire, în perioada următoare, cu toate partidele politice, pentru a agrea o agendă a administrației publice locale" care să fie respectată indiferent de culoarea politică a celor care vor prelua echipa guvernamentală sau majoritatea în Parlament.

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Filmul atacului de la Săpoca în care au fost uciși 4 oameni și răniți alți 9: „Totul s-a petrecut în mai puţin…

2 VIDEO De văzut! Traian Berbeceanu, interviu de excepție la „Garantat 100%”. Avertismentul care dă fiori al com…

3 HOPA! Clujul, singurul mare oraș al României unde USR / PLUS recunoaște că NU poate câștiga primăria! NICIUN par…

4 AVERTISMENT / Ne apropiem de situația de dinainte de criza din 2009-2010. Pericolul major din a doua parte a anu…

5 VIDEO Voi ați văzut? Dăncilă, afirmații halucinante când este întrebată de ce strigă țara MUIE PSD!

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima