Violeta Alexandru: Voi propune o HG care aduce la zi aplicarea legii accesului la informațiile publice

Violeta Alexandru: Voi propune o HG care aduce la zi aplicarea legii accesului la informațiile publice

Ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Violeta Alexandru, a declarat marți că va propune în prima ședință de Guvern un proiect de hotărâre pentru modificarea normelor de aplicare a legii accesului la informațiile de interes public, prin care se modernizează comunicarea dintre cetățeni și administrație.

"Personal, în ședința de Guvern de mâine (miercuri — n.r.), voi prezenta și voi supune atenției colegilor mei un proiect de hotărâre de Guvern pentru aducerea la zi a anumitor prevederi care nu erau neapărat în concordanță cu viteza aplicării legii din prezent, în relația dintre solicitant și administrație, pentru modificarea normelor de aplicare a legii accesului la informațiile de interes public", a spus ministrul, la Forumul Administrației Publice organizat de Guvern la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că simte că cetățenii, în acest moment, au o doză de încredere față de echipa guvernamentală, în urma comunicării directe cu aceștia.

"Mai sunt lucruri de îmbunătățit, dar vă spun cu mâna pe suflet că această echipă guvernamentală ascultă și răspunde fiecărui cetățean care ne scrie, vorbesc de sute de mesaje pe zi și mii de semnale, o comunicare zilnică, răspundem individual fiecărui mesaj pe care îl primim", a spus ministrul.

Violeta Alexandru a menționat că, din păcate, numărul primăriilor înregistrate în sistemul ghișeul.ro, sistemul electronic oficial al statului român pentru plata taxelor și impozitelor, e foarte mic, este de 200 de unități administrativ—teritoriale.

"Deja ne scriu primari. Am creat cu echipa mea un ghid practic cu sfaturi de la a la z și cu formulare ca să le fie primarilor cât mai ușor în comunicare în procesul de inițiere și de aprobare a hotărârilor consiliului local, printr-o etapă de consultare publică și de dialog cu cetățenii. Se schimbă modul în care funcționează administrația publică", a arătat ea.

AGERPRES/(A — autor: Dana Piciu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Simona Aruștei)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…