Viorel Cataramă, învins de Camelia Șucu, noua președintă a Societății de Cruce Roşie din România

Viorel Cataramă, învins de Camelia Șucu, noua președintă a Societății de Cruce Roşie din România

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a ales-o recent pe femeia de afaceri Camelia Şucu în funcţia de preşedinte al Crucii Roşii Române. Ea îi succede la conducere Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, care a deținut funcția timp de două mandate consecutive, în perioada 2015-2023. Iar între 2007 și 2015, organizația a fost condusă de Mihaela Geoană, soția lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO.

A fost o competiție între oameni de afaceri pentru conducerea Crucii Roșii. Au concurat Camelia Șucu și Viorel Cataramă.

“Când mi s-a propus normal că am simțit o onoare, dar știam că va fi o mare responsabilitate și am cântărit mult înainte, mai ales că, pe lângă femeie de afaceri, sunt și femeie, mamă și bunică. Am o experiență antreprenorială și managerială de 30 de ani şi am acționat de-a lungul carierei mele cu onoare și respect și integritate și am acces la pârghii care pot fi folosite în sprijinul consolidării, dezvoltării și promovării Crucii Roșii Române.”, a declarat pentru Camelia Șucu pentru TVR .

“Valorile care m-au ghidat în viaţă în viaţă şi în afaceri sunt valorile care mă vor ghida şi în demersul meu la preşedinţia Crucii Roşii Române alături de voi toţi: umanitate, respectul, ajutorul imparţial şi nediscriminatoriu. (…) Îmi asum responsibilitatea de a reprezenta Crucea Roşie Română cu integritate şi profesionalism şi de a mă asigura că misiunea organizaţiei rămâne la baza tuturor acţiunilor noastre. Ca preşedinte al Crucii Roşii Române voi avea o abordare modernă şi dinamică în dezvoltarea activităţii organizaţiei”, a declarat, în cadrul Adunării Generale, Camelia Şucu, noul preşedinte al Crucii Roşii Române.

Pe de altă parte, Crucea Roşie Română va continua să beneficieze de Înaltul Patronaj al Casei Regale. Înaltul Patronaj se exercită şi prin participarea personală, cu drept de vot, la şedinţele Comitetului de Direcţie, ale Consiliului Naţional şi ale Adunării Generale, în condiţiile stabilite prin Regulamentul SNCRR.

Camelia Șucu este co-fondatoare, în 1993, a Mobexpert, scrie repatriot.ro , compania din care și-a vândut partea deținută către fostul soț și partener de afaceri, Dan Șucu, în schimbul a 40 de milioane de euro, potrivit unor informații din presă.

Iar averea ei este estimată la 57 de milioane de euro, scrie IqAds . După exit-ul Mobexpert, a fondat grupul de firme Class, prin care Camelia Șucu a devenit distribuitor unic al unor branduri de mobilier de lux. De asemenea, ea a mai investit în Piața de Gros București și în restaurantul Iconic Food Wine & Design.Citește și:

populare
astăzi

1 „Ne-am uitat şi între picioarele ei” / O concurentă de la Vocea României, în atenția CNA

2 Andreea Esca dispare un timp de la știrile Pro TV. La 51 de ani se lansează într-o nouă provocare

3 Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentul contaminat / Cere despăgubiri de câteva milioane de dolari

4 „Sunt șocat, sunt consternat și, în același timp, debusolat” / Dorian Popa, țepuit de milionarul Donca

5 VIDEO Momentul arestării interlopului Rechinul, care a furat 200.000.000$ de pe carduri în Mexic