Viorica Dăncilă ignoră lipsa avizului CSAT și anunță că guvernul ”merge mai departe cu rectificarea bugetară”

Viorica Dăncilă ignoră lipsa avizului CSAT și anunță că guvernul ”merge mai departe cu rectificarea bugetară”

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri că guvernul merge mai departe cu rectificarea bugetară, în ciuda lipsei unui aviz CSAT. Dăncilă a declarat în deschiderea ședințe de guvern că ”soluția aleasă de guvern e să meargă mai departe cu adoptarea rectificării. Ne-am îndeplinit obligația de a informa CSAT, ne îndeplinim responsabilitatea de a continua responsabilitatea în finanțare”, anunță G4Media .

Dăncilă a cerut, la fel ca ministrul Finanțelor, desecretizarea stenogramelor de la ședința de marți a CSAT, suspendată de președinte pe motiv că nu a putut ajunge la un consens între instituțiile de siguranță pe rectificare.

Declarațiile premierului:

Guvernul nu va accepta ca drepturile românilor la pensii și salarii să fie periclitate de lupta politică
Am încercat să îl facem pe Iohannis să înțeleagă că lupta politica nu poate afecta aceste drepturi
Orice situație complexă însă are cel puțin o soluție. Soluția aleasă de guvern e să meargă mai departe cu adoptarea rectificării. Ne-am îndeplinit obligația de a informa CSAT, ne îndeplinim responsabilitatea de a continua responsabilitatea în finanțare.
Până la un punct pot înțelege nemulțumirea președintelui de diminuarea unor fonduri pe care nu le-a cheltuit. Am primit cu uimire declarația de ieri a președintelui și pentru a nu exista niciun dubiu privind suspendarea ședinței CSAT e nevoie ca stenogramele ședinței să fie desecretizate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...