VIRAL Un muzician indian a cântat la chitară în timp ce era operat pe creier

VIRAL Un muzician indian a cântat la chitară în timp ce era operat pe creier

Un muzician în vârstă de 37 de ani a devenit o celebritate în India, după ce un clip care a devenit viral îl prezintă cântând la chitară în timp ce este supus unei chirurgii cerebrale la un spital din Bangalore (sudul țării), relatează vineri EFE.

Sursa foto: www.hindustantimes.com

Pacientul, care se numește Abhishek Prasad, a renunțat acum doi ani la locul de muncă dintr-o companie din domeniul tehnologiei informațiilor pentru a se dedica muzicii.

Însă visul său a fost zădărnicit de o distonie musculară care îi afecta trei degete de la mâna stângă, ori de câte ori cânta la chitară, a declarat pentru EFE neurologul însărcinat cu operația, Sharan Srinivasan.

Pentru a corecta distonia, echipa de medici de la Spitalul Bhagwan Mahaveer Jain i-a cerut lui Prasad să cânte la instrumentul său pentru "simula" problema, timp de patru ore cât a durat intervenția.

Potrivit neurologului său, tânărul a fost vindecat "sută la sută" în urma acestei intervenții realizate săptămâna trecută. Operația a presupus și proceduri de rezonanță magnetică, astfel încât intervenția a durat în total 8 ore, a precizat specialistul.

În clipul care circulă pe rețelele de socializare și mass-media se poate vedea cum pacientul cântă la chitară culcat pe patul de operație în timp ce medicul și o asistentă îi plasează un aparat pe creștet.

Distonia degetelor, numită și "crampa scriitorului", apare de obicei când o persoană încearcă să îndeplinească o sarcină care necesită mișcări motorii fine, cum ar fi să scrie sau să cânte la un instrument muzical.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

2 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

3 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

4 Să nu întrebați cine este prostul din poza asta...

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN