Virusul generează panică în capitala Chinei, Beijing. Autorităţile consideră sechestrarea în case în „stil Wuhan”

În ceea ce pare a fi încă o consecinţă a grabei cu care Beijingul a ordonat începerea activităţii în toată China în urmă cu aproape două săptămâni, Global Times, un tabloid chinez care publică şi în engleză, a raportat că un spital din centrul capitalei chineze Beijing a raportat joi 36 de cazuri noi de coronavirus, o creştere accentuată a numărului de cazuri raportate în oraş.

Noile cazuri aduc numărul total de Beijing la 45, stârnind temeri că focarul s-ar putea accelera.

Printre persoanele infectate de la Spitalul Fuxing din districtul Xicheng din Beijing s-au numărat opt ​​lucrători medicali, nouă personal de curăţenie şi 19 pacienţi, împreună cu membrii familiilor lor.

Aceste confirmări urmează rapoartele conform cărora oficialii din Beijing au pus în carantină numeroase clădiri de birouri după ce unii angajaţi au fost suspectaţi de virus.

Spitalul Universitar al Poporului din Beijing, un alt spital major din capitala chineză, a confirmat că a primit trei pacienţi care transportau virusul la începutul acestei săptămâni pe 17 februarie. Deja, un număr de 164 de lucrători medicali la spital au fost puşi sub observaţie medicală după ce au avut „contact strâns” cu pacienţii - un fenomen care pare aproape inevitabil pentru asistenţi medicali şi medici.

În total, 164 de persoane, inclusiv personalul medical al Spitalului Popular care au avut un contact strâns cu pacienţii, au fost puse în carantină.

Oficialii municipali au declarat că toate spitalele din Beijing ar trebui să „accelereze spitalizarea pacienţilor şi să încerce tot posibilul să testeze cazurile suspectate pentru a trata pacienţii infectaţi cât mai devreme”.

Până în prezent, cazurile confirmate din oraş au fost împrăştiate în 15 din cele 16 cartiere ale sale.

Având peste 700 de milioane de persoane care trăiesc acum în esenţă în izolare şi cu o economie aproape în impas, experţii susţin din ce în ce mai mult că eforturile Beijingului de a lupta împotriva coronavirusului vatămă vieţile şi mijloacele de trai ale oamenilor, făcând prea puţin pentru a opri răspândirea virusului. .

Conform unor surse Epoch Times, în după-amiaza de 18 februarie, Sun Shuo, secretar adjunct al Partidului Comunist Chinez pentru suburbia Xicheng a anunţat că autorităţile controlează strict comunitatea şi că au sub administrare 1300 de clădiri de locuinţe cu 11 mii de apartamente şi peste 489 de mii de rezidenţi, asupra cărora se efectuează "controale complete" şi că suburbia ar trebui "închisă complet".


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

4 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

5 Fiică de medici români infectați cu COVID-19: „Şi-au făcut rost de medicamente, din mână în mână, şi le admini…

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze