Virusul generează panică în capitala Chinei, Beijing. Autorităţile consideră sechestrarea în case în „stil Wuhan”

Virusul generează panică în capitala Chinei, Beijing. Autorităţile consideră sechestrarea în case în „stil Wuhan”

În ceea ce pare a fi încă o consecinţă a grabei cu care Beijingul a ordonat începerea activităţii în toată China în urmă cu aproape două săptămâni, Global Times, un tabloid chinez care publică şi în engleză, a raportat că un spital din centrul capitalei chineze Beijing a raportat joi 36 de cazuri noi de coronavirus, o creştere accentuată a numărului de cazuri raportate în oraş.

Noile cazuri aduc numărul total de Beijing la 45, stârnind temeri că focarul s-ar putea accelera.

Printre persoanele infectate de la Spitalul Fuxing din districtul Xicheng din Beijing s-au numărat opt ​​lucrători medicali, nouă personal de curăţenie şi 19 pacienţi, împreună cu membrii familiilor lor.

Aceste confirmări urmează rapoartele conform cărora oficialii din Beijing au pus în carantină numeroase clădiri de birouri după ce unii angajaţi au fost suspectaţi de virus.

Spitalul Universitar al Poporului din Beijing, un alt spital major din capitala chineză, a confirmat că a primit trei pacienţi care transportau virusul la începutul acestei săptămâni pe 17 februarie. Deja, un număr de 164 de lucrători medicali la spital au fost puşi sub observaţie medicală după ce au avut „contact strâns” cu pacienţii - un fenomen care pare aproape inevitabil pentru asistenţi medicali şi medici.

În total, 164 de persoane, inclusiv personalul medical al Spitalului Popular care au avut un contact strâns cu pacienţii, au fost puse în carantină.

Oficialii municipali au declarat că toate spitalele din Beijing ar trebui să „accelereze spitalizarea pacienţilor şi să încerce tot posibilul să testeze cazurile suspectate pentru a trata pacienţii infectaţi cât mai devreme”.

Până în prezent, cazurile confirmate din oraş au fost împrăştiate în 15 din cele 16 cartiere ale sale.

Având peste 700 de milioane de persoane care trăiesc acum în esenţă în izolare şi cu o economie aproape în impas, experţii susţin din ce în ce mai mult că eforturile Beijingului de a lupta împotriva coronavirusului vatămă vieţile şi mijloacele de trai ale oamenilor, făcând prea puţin pentru a opri răspândirea virusului. .

Conform unor surse Epoch Times, în după-amiaza de 18 februarie, Sun Shuo, secretar adjunct al Partidului Comunist Chinez pentru suburbia Xicheng a anunţat că autorităţile controlează strict comunitatea şi că au sub administrare 1300 de clădiri de locuinţe cu 11 mii de apartamente şi peste 489 de mii de rezidenţi, asupra cărora se efectuează "controale complete" şi că suburbia ar trebui "închisă complet".

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului

5 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu