VIRUSUL ZIKA În Salvador s-au născut 13 copii fără microcefalie din mame infectate cu Zika

VIRUSUL ZIKA În Salvador s-au născut 13 copii fără microcefalie din mame infectate cu Zika

Autoritățile medicale din Salvador au înregistrat 13 nașteri de copii fără microcefalie din mame infectate cu virusul Zika, a informat joi ministrul sănătății, Violenta Menjívar, citată de EFE. Nu au fost precizate datele acestor nașteri. Potrivit titularei Ministerului Sănătății (Minsal), de la detectarea virusului în țară, în noiembrie, au fost înregistrate 159 de cazuri de femei însărcinate care au fost testate pozitiv cu Zika.

"Le vizităm pe toate acasă, toate au fost supuse unor controale ultrasonografice și toate au fost controlate și inspectate de (specialiști de la) Ministerul Sănătății", a declarat ea presei.

Totuși, Menjívar a ținut să fie precaută, subliniind că virusul Zika a fost detectat în noiembrie iar la nașterile din august (2016) vor exista mai multe informații.

Potrivit datelor Minsal, între decembrie 2015 și ianuarie 2016 au fost contabilizate 7.138 cazuri suspecte de Zika.

Autoritățile Minsal au recomandat recent "femeilor la vârstă fertilă" să evite să rămână însărcinate între 2016 și 2017 ca urmare a legăturii Zika cu malformațiile prezente la nou-născuți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...