VIRUSUL ZIKA În Salvador s-au născut 13 copii fără microcefalie din mame infectate cu Zika

VIRUSUL ZIKA În Salvador s-au născut 13 copii fără microcefalie din mame infectate cu Zika

Autoritățile medicale din Salvador au înregistrat 13 nașteri de copii fără microcefalie din mame infectate cu virusul Zika, a informat joi ministrul sănătății, Violenta Menjívar, citată de EFE. Nu au fost precizate datele acestor nașteri. Potrivit titularei Ministerului Sănătății (Minsal), de la detectarea virusului în țară, în noiembrie, au fost înregistrate 159 de cazuri de femei însărcinate care au fost testate pozitiv cu Zika.

"Le vizităm pe toate acasă, toate au fost supuse unor controale ultrasonografice și toate au fost controlate și inspectate de (specialiști de la) Ministerul Sănătății", a declarat ea presei.

Totuși, Menjívar a ținut să fie precaută, subliniind că virusul Zika a fost detectat în noiembrie iar la nașterile din august (2016) vor exista mai multe informații.

Potrivit datelor Minsal, între decembrie 2015 și ianuarie 2016 au fost contabilizate 7.138 cazuri suspecte de Zika.

Autoritățile Minsal au recomandat recent "femeilor la vârstă fertilă" să evite să rămână însărcinate între 2016 și 2017 ca urmare a legăturii Zika cu malformațiile prezente la nou-născuți.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!

4 VIDEO Un analist militar rus s-a scăpat la TV: Ucraina va câștiga răboiul. Intenționează să lupte până la ultimul om / Oricât de mult am urî să recunoa…

5 Războiul care nu se vede....