VIRUSUL ZIKA: Peste 20.000 de cazuri înregistrate în Columbia, printre care 2.000 de femei însărcinate

VIRUSUL ZIKA: Peste 20.000 de cazuri înregistrate în Columbia, printre care 2.000 de femei însărcinate

Columbia a anunțat sâmbătă că înregistrează 20.297 de cazuri de persoane infectate cu virusul Zika, printre care 2.116 femei însărcinate, relatează AFP. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va avea luni o reuniune de urgență privind acest virus transmis prin pișcătura de țânțar și care se propagă spectaculos pe continentul american, cu trei până la patru milioane de cazuri așteptate în acest an, dintre care 1,5 milioane în Brazilia, țara cea mai afectată.

Columbia este în prezent a doua țară cea mai afectată de maladia care poate provoca la femeile însărcinate o gravă malformație congenitală, microcefalia.

Din cele peste 20.000 de cazuri înregistrate în Columbia, marea majoritatea au fost confirmate de examene medicale, numai 2.132 dintre ele fiind considerate încă suspecte. Virusul le afectează în primul rând pe femei, care reprezintă 63,6% dintre persoanele infectate.

Columbia a decretat marți primul nivel de alertă, verde, pentru ca spitalele să se pregătească pentru a răspunde unei creșteri masive a numărului de persoane infectate. De asemenea, autoritățile columbiene au recomandat cuplurilor să amâne perioada de sarcină cu șase până la opt luni.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Secretul Mykonosului, dezvăluit de Ramona Olaru! Ce fac „fetițele” noastre cu miliardarii