VIRUSUL ZIKA: Peste 20.000 de cazuri înregistrate în Columbia, printre care 2.000 de femei însărcinate

Columbia a anunțat sâmbătă că înregistrează 20.297 de cazuri de persoane infectate cu virusul Zika, printre care 2.116 femei însărcinate, relatează AFP. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va avea luni o reuniune de urgență privind acest virus transmis prin pișcătura de țânțar și care se propagă spectaculos pe continentul american, cu trei până la patru milioane de cazuri așteptate în acest an, dintre care 1,5 milioane în Brazilia, țara cea mai afectată.

Columbia este în prezent a doua țară cea mai afectată de maladia care poate provoca la femeile însărcinate o gravă malformație congenitală, microcefalia.

Din cele peste 20.000 de cazuri înregistrate în Columbia, marea majoritatea au fost confirmate de examene medicale, numai 2.132 dintre ele fiind considerate încă suspecte. Virusul le afectează în primul rând pe femei, care reprezintă 63,6% dintre persoanele infectate.

Columbia a decretat marți primul nivel de alertă, verde, pentru ca spitalele să se pregătească pentru a răspunde unei creșteri masive a numărului de persoane infectate. De asemenea, autoritățile columbiene au recomandat cuplurilor să amâne perioada de sarcină cu șase până la opt luni.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

3 Situația în exit-poll-uri la ora 16.30: PNL va înregistra un scor național fără precedent! Nicușor Dan-41%, Fi…

4 LIVE Alegeri Primăria București / Prezența la vot în București, cu 4 puncte mai mare decât în 2016 la ora 19

5 VIDEO Scandal cu pesediști agresivi! Priviți, haidamacii care-au însoțit-o pe Firea la vot i-au îmbrâncit pe c…