Vișinescu a fost luat de polițiști de la locuința sa pentru a fi transportat la Penitenciarul Rahova

Vișinescu a fost luat de polițiști de la locuința sa pentru a fi transportat la Penitenciarul Rahova

Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat Alexandru Vișinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru infracțiuni contra umanității, a fost luat de polițiști miercuri de la locuința sa pentru a fi transportat la Penitenciarul Rahova. 

Vișinescu a fost condamnat definitiv, miercuri , de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 20 de ani de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deținuților politici. 

Instanța supremă a respins atât apelurile declarate de Alexandru Vișinescu, de cele trei părți civile — Nicoleta Eremia, Elena Iacob și Anca Cernea, cât și de părțile responsabile civilmente — Ministerul de Interne, ANP și statul român prin Ministerul Finanțelor Publice.

Unul dintre cei trei judecători ai completului a făcut opinie separată, în sensul admiterii apelului declarat de Alexandru Vișinescu și încetării procesului penal în cazul acestuia, ca urmare a prescrierii faptelor.

AGERPRES

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria