Vlad Voiculescu: Începând de săptămâna viitoare, pacienții vor putea evalua experiența în spitale

Vlad Voiculescu: Începând de săptămâna viitoare, pacienții vor putea evalua experiența în spitale

Pacienții vor putea evalua experiența în spitale, începând de săptămâna viitoare, prin noul mecanism de măsurare a satisfacției, prin SMS și formular web, a anunțat vineri ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Sursa foto: Vlad Voiculescu / Facebook

"Vor fi contactați anual aproximativ jumătate dintre pacienții care se externează din spitale. Se vor trimite 5.400.000 de SMS-uri în toate rețelele naționale. Un eșantion relevant de pacienți selectați aleatoriu la nivelul fiecărui spital din România va fi contactat automat printr-un SMS care va conține un set de întrebări simple referitoare la: calitatea serviciilor medicale, curățenia din spital, interacțiunea cu personalul medical, eventuale cazuri de condiționare a actului medical", a explicat Voiculescu, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook .

El a precizat că răspunsul pacienților va fi anonimizat și apoi înregistrat într-un sistem informatic dezvoltat gratuit pentru Ministerul Sănătății de către Serviciul pentru Telecomunicații Speciale. SMS-ul de răspuns va fi gratuit pentru pacienți.

Potrivit ministrului, situația rezultată din centralizarea datelor și analiza acestora va fi publicată trimestrial pe site-ul transparenta.ms.ro, administrat de Ministerului Sănătății și dezvoltat de GovITHub.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia