Vlad Voiculescu le cere medicilor și studenților la medicină să susțină o petiție privind comisiile de specialitate din MS

Vlad Voiculescu le cere medicilor și studenților la medicină să susțină o petiție privind comisiile de specialitate din MS

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, le-a adresat, sâmbătă, medicilor și studenților la medicină din țară și străinătate un mesaj, solicitându-le acestora să susțină o petiție prin care se cere "un proces corect și transparent de selecție a membrilor comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătății".

În mesajul postat pe pagina sa de Facebook , Voiculescu prezintă rolul comisiilor de specialitate din MS, foruri care, spune el, "pot propune priorități naționale, strategii și măsuri concrete, sunt cele care elaborează pachetele de servicii medicale care se asigură, sunt cele care elaborează protocoale standardizate la nivel național, sunt cele care stabilesc competențele incluse într-o anumită specialitate și sunt cele care stabilesc programele de pregătire profesională".

În cadrul mesajului , fostul ministru atașează și textul petiției pe care o propune spre susținere medicilor și studenților de la medicină români , în cuprinsul căruia arată că prin "Ordinul Ministrului Sănătății nr.1.355 din 28 Noiembrie 2016, Ministerul Sănătății a stabilit pentru prima dată în istorie criterii clare de selecție a membrilor comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătății".

"Modificarea propusă de ministrul Bodog anulează pur și simplu întregul procesul de selecție și reintroduce sistemul de numiri discreționare în constituirea comisiilor de specialitate. Astfel, prin propunerea de modificare a OMS 1355/2016: se abrogă întreaga metodologie de selecție pe criterii obiective a membrilor comisiilor de specialitate, lăsând loc vechiului sistem de promovare pe baza unor criterii care nu au de-a face cu cinstea sau performanța profesională; se anulează posibilitatea ca reprezentanții pacienților să fie invitați la ședințele de lucru", se mai spune în petiție .

Tot acolo, se punctează faptul că "este nevoie de profesioniști care nu datorează nimic nimănui, profesioniști recunoscuți, integri și curajoși în comisiile de specialitate".

Față de cele arătate, se propune celor care vor dori să susțină demersul să ceară "păstrarea ordinului 1.355 din 28 Noiembrie 2016 în forma actuală!" și "un proces de selecție corect și transparent al membrilor comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătății!".

Totodată, Voiculescu îi îndeamnă pe medicii și studenții români la medicină să meargă "la dezbaterea publică de marți, 22 august, ora 11,00 de la Ministerul Sănătății sau scriindu-i direct ministrului Bodog".

AGERPRES / (AS — autor: Daniel Florea, editor: Irina Poenaru, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Foarte interesante amănunte...

3 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

4 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România

5 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”