Vladimir Putin: 2016 a fost un an dificil, dar promițător

Președintele rus Vladimir Putin a estimat sâmbătă, în mesajul adresat concetățenilor săi de Anul Nou, că 2016 a fost un an 'dificil, dar promițător', și a lansat un apel la solidaritate între ruși, transmite AFP.

''Anul care se încheie a fost dificil, dar aceste greutăți ne-au permis să fim alături unii de alții'', a spus Putin în mesajul ce este difuzat în mod normal la miezul nopții de 31 decembrie spre 1 ianuarie, dar care este deja disponibil în Extremul Orient rus.

''Cel mai important este să avem încredere în noi înșine, în capacitățile noastre, în țara noastră. Noi lucrăm cu succes și realizăm multe'', a spus șeful statului rus, care i-a salutat mai ales pe conaționalii aflați departe de casă, cum este cazul militarilor ruși din Siria.

''Avem o țară imensă, unică și magnifică'', a continuat Vladimir Putin, care și-a exprimat speranța că anul 2017 va aduce ''pacea, stabilitatea și prosperitatea''.

Anul 2016 a consacrat revenirea în forță a Rusiei în afacerile internaționale. Rusia s-a implicat în Siria, unde a impus o încetare a focului și a promovat, alături de Turcia, convorbiri preliminare în vederea instaurării păcii, după o campanie militară care a permis forțelor aliatului Moscovei, președintele sirian Bashar al-Assad, să reia controlul asupra orașului Alep, notează AFP.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

3 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

4 Ți se face silă / O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în c…

5 Mărturia terifiantă a fetei obligate să facă sex în trei cu primarul: „Nici nu vreau să îmi mai amintesc ce a …

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită