Vladimir Putin a asistat la o paradă navală organizată cu mare pompă pe Neva și în Golful Finic

Vladimir Putin a asistat la o paradă navală organizată cu mare pompă pe Neva și în Golful Finic

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a asistat duminică la o paradă navală organizată cu mare pompă pentru a etala puterea maritimă rusă, desfășurată din Marea Baltică până la țărmurile Siriei, relatează AFP.

Circa 50 de nave și submarine erau prezente de-a lungul Nevei și în Golful Finic, la Sankt Petersburg, cel de-al doilea oraș ca mărime al țării. Parada navală este cea mai importantă manifestare de acest fel din Rusia.

''În prezent se fac multe lucruri pentru dezvoltarea și modernizarea marinei'', a declarat Putin în fața militarilor după ce a trecut în revistă navele militare la bordul vedetei sale prezidențiale. ''Marina nu se ocupă numai de sarcinile tradiționale, ci răspunde de asemenea unor noi provocări, contribuind în mod semnificativ la lupta împotriva terorismului și a pirateriei'', a adăugat Putin.
Evenimentul, desfășurat cu ocazia Zilei marinei ruse, a luat o amploare mai mare, ca tradiționala defilare consacrată victoriei în cel de-al doilea război mondial, organizată în fiecare an la Moscova.
Alte parade navale ruse, mai modeste, au avut loc în largul enclavei ruse Kaliningrad în Marea Baltică, al peninsulei Crimeea în Marea Neagră și la Vladivostok, în extremul estic al Rusiei.
Pentru prima dată, Moscova și-a prezentat și forța navală de la baza sa din Tartus, pe țărmul mediteranean al Siriei, țară unde trupele ruse susțin regimul președintelui Bashar Al-Assad.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente

4 VIDEO Priviți, exod în masă la Paris! Parizienii părăsesc orașul înainte ca acesta să fie închis

5 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…