Vladimir Putin a revenit la birou, după atacul cu drone asupra Kremlinului

Vladimir Putin a revenit la birou, după atacul cu drone asupra Kremlinului

Preşedintele rus Vladimir Putin a revenit joi la biroul său după atacul cu drone care a ţintit miercuri Kremlinul şi pentru care Moscova acuză Kievul şi Washingtonul, relatează agenţia EFE.

Vladimir Putin la birou FOTO: Profimedia (arhiva)

Imagini transmise de televiziunea publică rusă îl arată pe Putin la o întâlnire cu ministrul economiei, Maksim Reşetnikov. Preşedintele se afla în momentul atacului la reşedinţa sa de la Novo-Ogariovo, în apropiere de Moscova, unde-şi petrece cea mai mare parte a timpului.

Purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, declarase joi mai devreme că liderul de la Kremlin va reveni la biroul său oficial şi a asigurat că inclusiv în situaţiile extreme Putin întotdeauna îşi "menţine luciditatea, concentrarea şi claritatea în evaluările şi ordinele pe care le transmite". Peskov a evocat astfel răspunsul care va veni din partea Rusiei după acest atac, menţionând că mai multe opţiuni sunt examinate, fără a detalia, relatează Agerpres.

Moscova a acuzat direct Washingtonul că se află în spatele acestui atac, pe baza raţionamentului că Ucraina nu recurge la astfel de acţiuni fără a avea aprobarea SUA. Atât Washingtonul, cât şi Kievul au negat orice implicare.

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev a acuzat şi Bruxellesul că ar fi "aprobat" atacul cu drone asupra Kremlinului, după ce şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a cerut Rusiei "să nu folosească acest presupus atac drept scuză pentru a continua escaladarea războiului" în Ucraina, unde trupele Kievului pregătesc o contraofensivă pentru a încerca recuperarea teritoriilor ocupate de Rusia.

"Este exact escaladarea conflictului lucrul la care va conduce atacul terorist comis de autorităţile de la Kiev, ghidat de SUA şi aprobat de liderii UE. Asta este exact ceea ce doresc Washingtonul şi mulţi proşti de la Bruxelles", a scris Medvedev pe Twitter.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”