Vladimir Putin i-a adresat lui Donald Trump invitaţia de a face o vizită Rusia, în mai 2020

Vladimir Putin i-a adresat lui Donald Trump invitaţia de a face o vizită Rusia, în mai 2020

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a adresat vineri, în Japonia, omologului său american Donald Trump invitaţia de a face o vizită în Rusia în mai 2020, pentru celebrarea a 75 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste, a anunţat Iuri Uceakov, consilier la Kremlin, transmite AFP.

''Noi l-am invitat pe preşedintele american să vină în vizită pentru a 75-a aniversare a Victoriei'' în Al Doilea Război Mondial, ''pe 9 mai anul viitor'', a declarat Uceakov pentru postul de televiziune Rossia 24.

Donald Trump, care a avut vineri o întrevedere cu Vladimir Putin în marja summitului G20 de la Osaka, a reacţionat ''într-o manieră foarte pozitivă'' la această invitaţie, a adăugat reprezentantul Kremlinului.

În deschiderea întrevederii, liderul de la Casa Albă a salutat ''relaţiile foarte bune'' cu Putin, într-o perioadă când relaţiile dintre Moscova şi Washington trec printr-o criză diplomatică ca urmare mai ales a divergenţelor legate de Siria şi Ucraina şi de presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Precedenta întrevedere Trump-Putin a avut loc în iulie 2018, la Helsinki. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...