Vladimir Putin: Rusia se vede obligată să ia măsuri ca răspuns la 'agresivitatea' NATO

Moscova se vede obligată să ia măsuri de răspuns în condițiile în care NATO își 'intensifică retorica sa agresivă și acțiunile sale agresive' in apropiere de frontierele ruse, a declarat miercuri președintele rus, Vladimir Putin, într-un discurs pronunțat în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), citat de TASS și RIA Novosti.

'NATO își intensifică retorica agresivă și își consolidează acțiunile agresive în apropierea frontierelor noastre. În aceste condiții, ne vedem obligați să acordăm o atenție specială activităților legate de întărirea capacității de apărare a țării noastre', a reiterat Putin, vorbind într-o reuniune plenară a Dumei, care își încheie sesiunea săptămâna aceasta.

Noi alegeri pentru Dumă a fost stabilite de șeful statului rus la 18 septembrie, conform unui decret prezidențial emis vinerea trecută.

Așa cum a fost înainte de al Doilea Război Mondial, Moscova nu vede astăzi un răspuns pozitiv din partea partenerilor săi, a afirmat președintelui rus, a cărui declarație intervine în contextul în care Rusia comemorează miercuri 75 de ani de la invazia nazistă din 22 iunie 1941.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

3 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …