Vlasov juca milioane euro din banii Camerei de Comerț la cazinou. Cămătarii îi „susțineau” pierderea

Vlasov juca milioane euro din banii Camerei de Comerț la cazinou. Cămătarii îi „susțineau” pierderea

Sorin Constantinescu, poreclit boss-ul cazinourilor din România, povestește despre cum fostul șef al Camerei de Comerț Mihail Vlasov băga zeci de milioane de euro în jocurile de noroc. Cămătarii roiau pe lângă el, dezvăluie Newsweek .

Sorin Constantinescu consideră că Mihai Vlasov a avut protecție la cel mai înalt nivel pentru că băga zeci de milioane de euro, sume care nu justificau veniturile pe care acesta le obținea în mod legal. În acest context, Sorin Constantinescu se arată contrariat de faptul că nicio autoritate nu a acționat în consecință, chiar dacă era supravegheat:

„Vlasov juca zeci de milioane pe seară. Tot timpul erau cămătarii pe lângă el. Tot timpul. Eu nu înţeleg de ce nu l-au oprit autoritățile de mai de mult. Pentru că el era urmări de autorități de ani de zile, adică era urmărit de ani de zile. Nu se justificau deloc sumele pe care le juca.

Se știau. Pentru mine a rămas o necunoscută cu Vlasov pentru că el juca zeci de milioane, nu milioane. Nu avea nicio sursă de venit care să justifice acele pariuri. Niciodată nu s-a luat nimeni niciodată de el. Omul a avut niște conexiuni foarte puternice în toate mediile, să zic așa. Se cobora din Rolls, îi deschidea șoferul ușa, îi dădea şoferul batista la buzunar. .” explică Sorin Constantinescu potrivit bzi.ro

Infractorul Mihail Vlasov a fost numit împăratul datorită sumelor de bani pe care acesta le pierdea în cazinourile din București. Totuşi, în ultima perioadă, fostul șef al Camerei de Comerț a României are mari probleme cu legea. Acesta a fost condamnat pentru mai multe infracțiuni, iar situația materială pare să fie departe de cea din umră cu câțiva ani.

Condamnat și eliberat

Mihail Vlasov a fost acuzat că a sustras din bugetul CCIR aproape 47,6 milioane de lei, o sumă de bani ridicată în numerar pe bază de dispoziții de plată din „fondul la dispoziția biroului de conducere”. El juca acești bani la cazniou. A primit 8 ani de închisoare pentru delapidare. După doi ani, îmn 2022, a fost eliberat deși nu a plătit prejudiciul.

A jucat banii CCIR la cazinouri

Mihail Vlasov a fost acuzat, în acest dosar, că a adus grave prejudicii atât Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), cât și S.C. Romexpo S.A., la care CCIR este acționar majoritar. După ce a preluat conducerea CCIR, Vlasov a direcționat bani în folos propriu sau al familiei din bugetul instituției către diverse entități/societăți comerciale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...