Voi ați citit asta?

Voi ați citit asta?

Doi bărbați au fost arestați de FBI, fiind acuzați că s-au dat drept agenți federali de poliție pentru a se apropia de Serviciile Secrete americane. O parte a membrilor săi au fost trimiți în concediu din cauza suspiciunilor că ar fi primit foloase necuvenite de la cei doi indivizi.

Arian Taherzadeh (dreapta), în vârstă de 40 de ani, și Haider Ali, în vârstă de 36 de ani, au obținut pistoale, puști și alte materiale pentru a se da drept angajați ai Departamentului pentru Securitate Internă, potrivit Daily Mail .

Au ajuns în preajma Primei Doamne, Jill Biden

Autoritățile federale americane au declarat că bărbații s-au folosit de această prefăcătorie pentru a se apropia de membrii Serviciilor Secrete americane – inclusiv de un agent al US Secret Service desemnat să asigure protecția Primei Doamne, Jill Biden.

FBI-ul afirmă de asemenea că Taherzadeh s-a oferit să îi cumpere o pușcă de asalt unui agent însărcinat cu protejarea primei doamne Jill Biden și le-au spus altor oficiali guvernamentali că au acces la ceea ce pretindeau că ar fi „mașini oficiale ale guvernului”.

Escrocii, ambii cetățeni americani, au început în februarie 2020 să pretindă că sunt membri ai Serviciului Secret. Cei doi locuiau într-o clădire de apartamente de lux din Washington DC, The Crossing, fără chirie – după ce au convins administrația că lucrează pentru guvern. De asemenea, ei a convins administrația clădirii să le dea acces la înregistrările rezidențiale și la jurnalele video.

Agenții Secret Service au primit foloase necuvenite

Ambii aveau vize pakistaneze și iraniene și dețineau un depozit de arme în apartamentele lor. Indivizii au fost arestați miercuri și trimiși joi în judecată. Autoritățile federale au descoperit că au creat site-uri web false, pentru a da impresia că se conectează la un site federal.

Motivul pentru care au pretins că sunt agenți ai Serviciului Secret rămâne neclar. Ambii bărbați aveau probleme financiare și în afaceri. De asemenea, rămâne un mister cine le finanța stilul de viață luxos și le plătea cadourile pe care le-au împărțit altor rezidenți ai clădirii exclusiviste în care locuiau – apartamente fără chirie (cu o chirie anuală totală de peste 40.000 de dolari pentru fiecare apartament), iPhone-uri, sisteme de supraveghere, o dronă, un televizor cu ecran plat.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /