Voi ați citit ce spune Vanghelie despre Piedone?

Voi ați citit ce spune Vanghelie despre Piedone?

„Eu îl cunosc din 1980 si ceva, lucra bucătar la «Mărul de Aur». Eu, la vremea respectivă, nu mi-e rușine (să spun – N.R.) eram pe bulevard, făceam bișniță. Vindeam bilete (la film – N.R.), vindeam valută, nu furam! Făceam 1.000-2.000 de lei pe zi.

Și noi ne duceam, mai mulți, care făceam bani și cumpăram carne cu 100 de lei (kilogramul – N.R.), că așa se cumpăra, de la restaurant, de la domnul Piedone”, a povestit Vanghelie la Realitatea TV.

Acesta a relatat și cum a evoluat relația cu Piedone după 1990, sugerând că pe actualul edil-șef al Sectorului 5 l-a ajutat Dan Ioan Popescu. Acesta a fost unul dintre cei mai controversați miniștrii ai Industriei, care din PSD a ajuns la Partidul Conservator, controlat de Dan Voiculescu, din care face parte acum și actualul primar al Sectorului 5.

Piedone, susținut de Dan Ioan Popescu

Îl aduc cu mine în PSD pe Piedone, eu am venit prin fuziune, cu partidul lui Miron Mitrea, il pun consilier pe liste la sectorul 5, nu iese. Vine la mine să mă roage, că ce face el, vorbesc cu directorul de la Rocar să-l bage acolo (…) face ăsta ce face și îl bagă. După un timp, (Piedone) pleacă din PSD la PNT CD. Vine la mine directorul de la Rocar «Mariane, ăsta nu e băiatul ală?», eu ce să zic.

După vreun an și jumătate vine din nou la mine, «fratele tău Piedone, știi tu…» și îl aduc înapoi în Sectorul 5.

Când au venit alegerile, Dan Ioan Popescu (fostul ministru al Industriilor) a început să sondeze, să-mi găsească tot felul pe contracandidați, ca să nu mă pună pe mine. Și l-a testat pe Piedone, pe cutare… pe cutare. (…)

Viața a vrut așa, e drept că m-au ajutat și Adrian Năstase, și Ion Iliescu și Miron Mitrea și am fost candidatul PSD la Sectorul 5, peste voința lui Dan Ioan Popescu, președintele organizației București.

A venit din nou la mine, plângea: «Mă pui și pe mine viceprimar?».

I-am spus cinstit, că-i știu și familia, îl știu și pe el, puteam să-i zic că-l pun și pe urmă să-l dau afară, dar am fost cinstit și i-am zis «Du-te înapoi la 6!»

Și s-a dus, i-a nenorocit pe aia, pe băbuțele cu zarzavaturi, după care s-a dus la sectorul 4. Dădea cu picioarele in zarzavaturi si a ajuns primar. (…) De la 4 a plecat, că dacă mai candida, nu-l mai alegea nimeni și a venit la 5, eu eram în arest. Acum s-a dus la Capitală, că știe că pierde (dacă ar candida la S5 – N.R.)”, a mai relatat Vanghelie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Umbrărescu și-a adus „monștrii” pe șantier să termine cei 10 km lipsă din Autostrada Vestului

2 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

3 Tolontan, articol prin care îngroapă mitul Nicușor Dan... Ce dezvăluie cunoscutul jurnalist...

4 VIDEO Voi ascultați ce spune Armand Goșu despre Rusia și complicitățile cu anumite țări?

5 Foarte interesante amănunte...