Voi ați văzut asta? America, oameni buni...

Voi ați văzut asta? America, oameni buni...

Ambasada Statelor Unite în România a distribuit singura fotografie cunoscută în mediul public a unei românce ajunsă la New York, acum aproape 120 de ani, în căutarea visului american.

Ambasada Statelor Unite în România a distribuit pe contul său de Facebook o fotografie unică, realizată acum aproape 120 de ani.

Este vorba despre o româncă ajunsă în New York, în aventura vieții ei, unul dintre migranții care aveau să creeze SUA de azi.

Portretul unei imigrante românce, realizat la Ellis Island, New York. Pe 17 aprilie 1907, centrul de procesare al imigranților de pe insula Ellis a înregistrat cea mai aglomerată zi - 11.747 de oameni au intrat atunci în Statele Unite, un număr record”, a scris ambasada în dreptul pozei.

Fotografia aparține Bibliotecii Publice din New York și este singura imagine cunoscută publicului cu o româncă ajunsă în Statele Unite ale acelor vremuri, de la începutul secolului XX.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro