Voi ați văzut asta?/Pop, despre decizia de a nu se redeschide şcolile: Iohannis m-a ascultat. Postasem pe Facebook ce trebuie făcut

Voi ați văzut asta?/Pop, despre decizia de a nu se redeschide şcolile: Iohannis m-a ascultat. Postasem pe Facebook ce trebuie făcut

Voi ați văzut asta?/Pop, despre decizia de a nu se redeschide şcolile: Iohannis m-a ascultat. Postasem pe Facebook ce trebuie făcut. Oameni buni, ăstora le-a dispărut și orice urmă de bun-simț, dacă l-or fi avut vreodată...

Fost ministru al Educaţiei şi actual şef al Comisiei pentru Educaţie din Senat, social-democratul Liviu Pop susţine că preşedintele Klaus Iohannis a luat decizia de a ţine şcolile închise până la sfârşitul acestui an şcolar pentru că l-ar fi ascultat pe el şi i-ar fi citit sfaturile publicate pe Facebook în acest sens....

„E o decizie normală, eu o salut. Păcat că a venit mult prea târziu. M-a ascultat preşedintele statului. Am postat, acum două sau trei zile, pe pagina de socializare ce trebuie făcut. Mai bine mai târziu decât niciodată. Putea să facă acest anunţ acum două săptămâni sau chiar la începutul stării de urgenţă”, a declarat, luni, Liviu Pop citat de Agerpres.

Totodată, social-democratul a adus critici la adresa Executivului, afirmând că acesta ar trebui să fie “principalul actor în această ecuaţie, nu Ministerul Educaţiei”.

„Am văzut bâlbâiala de care dă dovadă Guvernul României, pentru că principalul actor în această ecuaţie este Guvernul României, nu Ministerul Educaţiei, care trebuia demult să modifice Legea educaţiei naţionale, să vină cu celelalte soluţii şi pentru zona de educaţie, pentru că nu poţi să faci învăţământ online fără celelalte ministere implicate în viaţa şcolii”, a susţinut Pop.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în cadrul unor declaraţii de presă făcute luni, că şcolile nu vor fi redeschise în acest an şcolar.

„S-a decis astăzi că pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar, grădiniţele, şcolile şi universităţile să nu se mai redeschidă. Deci, nu se va întoarce elevul, studentul, fizic la cursuri. Anul şcolar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua formele de învăţământ la distanţă, aşa cum s-au întâmplat lucrurile şi până acum, şi până pe 12 iunie, elevii vor avea mediile încheiate, cu notele pe care le au acum. În cazurile excepţionale, sigur, se mai poate face o evaluare suplimentară.

Repet: grădiniţele, şcolile, universităţile nu se vor redeschide în acest an şcolar, universitar. Se vor redeschide în septembrie, când începe noul an şcolar. Aici sunt totuşi câteva excepţii, pe care vreau să le detaliez. Elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a – unde este cazul, la profesională în anii terminali – vor putea, atenţie, vor putea reveni la şcoală după 2 iunie, între 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naţionale”, a declarat Klaus Iohannis.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia