Voiculescu: Dacă am deranjat interese de origine politică, îmi cer scuze, dar nu-mi pare rău

Voiculescu: Dacă am deranjat interese de origine politică, îmi cer scuze, dar nu-mi pare rău

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și-a prezentat marți bilanțul activității, precizând că, dacă în timpul mandatului său a deranjat "niște interese", unele chiar de origine politică, își cer scuze, dar nu-i pare rău.

"Mai sunt în sistemul sanitar mii de probleme, mii de probleme care sunt la fel de urgente și care trebuie rezolvate acum. Cred însă cu tărie că măsurile pe care le-am luat în aceste luni sunt ceea ce are nevoie sistemul medical, ceea ce au nevoie medicii, ceea ce au nevoie pacienții. Și, desigur, dacă am deranjat niște interese, unele chiar de origine politică, îmi cer scuze, dar nu-mi pare rău. Au fost momente în care presiunea via canale politice a fost mare. În ultima vreme continuă sub deja celebra amenințare 'stai calm, stai cuminte la locul tău', lucru pe care l-am auzit și l-am simțit mulți dintre noi în această perioadă și (...) cei care au fost înaintea noastră în politică sau în administrație fără să aibă vreo legătură cu politica, cu siguranță, l-au simțit și ei", a declarat Vlad Voiculescu, într-o conferință de presă organizată la sediul Ministerului Sănătății.

Potrivit lui Voiculescu, "sănătatea nu are culoare politică, sănătatea este pentru și despre oameni".

"Reamintesc acum, la final, înainte de instalarea unui nou Guvern, că sănătatea nu are culoare politică. Sănătatea este pentru și despre oameni și cred că este rolul nostru, al tuturor, să ne îngrijim de sănătate și de sistemul de sănătate cu atenția pe care o merită, poate mai ales în domeniile în care anumite interese au fost deranjate. Probabil că (...) exact acele domenii nu ar trebui scăpate din vedere", a spus Vlad Voiculescu.

El a adăugat că intenționează să rămână aproape de sistemul sanitar și după încheierea mandatului său.

"Cu siguranță, voi rămâne aproape de sistemul sanitar", a afirmat Vlad Voiculescu.

AGERPRES/(A — autor: Mădălina Cerban, editor: Claudia Stănescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…