Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, anunță că îi va da în judecată pe Firea și Copcă

Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, anunță că îi va da în judecată pe Firea și Copcă

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu anunță că îi va da în judecată pe primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și pe managerul Spitalului "Sfânta Maria", Narcis Copcă, pentru declarațiile pe care cei doi le-au făcut cu privire la situația transplantului pulmonar la respectiva unitate sanitară.

"Îi voi da în judecată pe doamna Gabriela Firea și pe domnul Narcis Copcă. Atașat, doar o foarte mică parte din ce s-a întâmplat. Voi avea plăcerea să prezint întregul fir al evenimentelor foarte curând. Și va fi interesant", a scris Vlad Voiculescu, vineri seară, pe Facebook .

Fostul demnitar a atașat postării sale un film în care sunt prezentate acuzațiile pe care Firea și Copcă i le-au adus în ceea ce privește situația transplantului de plămâni de la unitatea sanitară.

De asemenea, în filmul respectiv se menționează că Voiculescu spunea în noiembrie 2016 că Spitalul "Sfânta Maria" "nu este pregătit pentru transplantul de plămâni", infrastructura unității neîndeplinind condițiile de acreditare.

În noiembrie anul trecut, managerul Spitalului "Sf. Maria", Narcis Copcă, anunța că a depus o plângere penală împotriva ministrului Sănătății de la acea vreme, Vlad Voiculescu, pentru "abuz în serviciu", după ce Inspecția Sanitară de Stat a făcut un control la această unitate medicală în cazul acreditării centrului de transplant pulmonar.

În plângerea penală se solicita organelor de cercetare "investigarea și sancționarea activităților cu caracter posibil infracțional" desfășurate de către Ministerul Sănătății prin reprezentantul său Vlad Voiculescu". La rând său, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a solicitat atunci lui Vlad Voiculescu să 'deblocheze' transplantul de plămâni la Spitalul "Sf. Maria".

"Fac apel la Ministerul Sănătății să deblocheze fondurile și să se poată realiza transplant în România, pentru că este un spital acreditat", spunea Firea.

În luna decembrie a anului trecut, Vlad Voiculescu declara că autoritățile trebuie să se asigure că sunt îndeplinite toate condițiile în ceea ce privește transplantul de plămâni, 'pentru a nu pune pacienții în pericol'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

4 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei