Volei: România se va întâlni cu Franța în optimile Campionatului European

Volei: România se va întâlni cu Franța în optimile Campionatului European

Echipa Națională a României se va întâlni cu reprezentativa Franței în optimile de finală ale Campionatului European de volei feminin – CEV EuroVolley 2023, după ce s-a clasat pe poziția a treia în Grupa B, scrie Agerpres.

Naționala României a realizat surpriza la EuroVolley 2023. Foto: doarvolei.ro

Româncele, care au obținut două victorii, 3-1 cu Croația și 3-2 cu Bosnia Herțegovina (7 puncte în total), au fost devansate în clasament de echipa Italiei, campioana europeană en titre, 5 victorii (15 puncte), Bulgaria, 4 victorii (11). În urma sa s-au clasat Elveția, cu 2 victorii (6 puncte), Bosnia, 2 victorii (5 p), și Croația, 1 p.

În optimile de finală s-au calificat primele patru clasate. Meciul cu Franţa, a doua clasată din Grupa D, cu patru victorii, va avea loc pe 26 august, la Florenţa (19:00, ora României). CEV EuroVolley 2023 se desfășoară între 15 august și 3 septembrie în patru ţări, Belgia, Italia, Estonia şi Germania. La Europeanul din 2021, care a avut loc în Bulgaria, Croaţia, România şi Serbia, naționala noastră a ocupat penultimul loc, 23.

Cel mai bun rezultat înregistrat de România la un Campionat European de volei feminin a avut loc în 1963, când tricolorele au obţinut bronzul pe teren propriu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat