Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 5,7% în primele patru luni

Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 5,7% în primele patru luni

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 5,7% ca serie brută în primele patru luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2020, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,1%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică remise miercuri AGERPRES.

Astfel, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 5,7%, în primele patru luni. Pe elemente de structură a avut loc o creştere la lucrările de construcţii noi cu 12,4%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-11,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-5,6%). Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: clădirile rezidenţiale (+18,1%), construcţiile inginereşti (+2,9%) şi clădirile nerezidenţiale (+0,4%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,1%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+7,1%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 10,6%, respectiv cu 7,2%. Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la clădirile rezidenţiale (+6,7%) şi la construcţiile inginereşti (+0,8%). Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 2,1%.

Potrivit INS, în aprilie 2021 comparativ cu martie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 14,5%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+31,4%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+23,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+10,3%). Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: clădirile rezidenţiale (+22,8%), clădirile nerezidenţiale (+20,1%) şi construcţiile inginereşti (+6,4%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în perioada menţionată, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,8%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+28,3%), lucrările de construcţii noi (+9,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+1,1%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+19,5%), clădirile rezidenţiale (+18,6%) şi la construcţiile inginereşti (+1,2%).

Conform INS, în aprilie 2021 comparativ cu aprilie 2020, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut pe total cu 15,4%. Pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi (+26,6%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 10,0%, respectiv cu 0,7%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile rezidenţiale (+49,7%), clădirile nerezidenţiale (+14,3%) şi la construcţiile inginereşti (+1,0%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 10,5%. Pe elemente de structură s-a evidenţiat o creştere la lucrările de construcţii noi cu 21,0%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-12,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-1,1%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 42,4%, respectiv cu 12,1%. Lucrările de construcţii inginereşti au scăzut cu 2,7%. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

3 Ultimele informații certe

4 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?

5 Un imbecil sinistru! Aceasta este adevărata față a PSD! Niște grohăitori în cloaca de prostie pe care au între…