Voluntari dezbrăcaţi, purtând măşti, au pozat pentru o nouă instalaţie artistică a fotografului Spencer Tunick

Voluntari dezbrăcaţi, purtând măşti, au pozat pentru o nouă instalaţie artistică a fotografului Spencer Tunick

Numeroşi voluntari s-au dezbrăcat, rămânând doar cu măştile pe faţă, pentru o instalaţie artistică a fotografului american Spencer Tunick, având ca tematică distanţarea socială, realizată la Alexandra Palace din capitala Marii Britanii, relatează joi BBC.

Peste două sute de persoane au participat la adunarea din faţa celebrei clădiri londoneze, care a avut loc sâmbăta trecută.

Tunick a declarat că realizarea instalaţiei care atrage atenţia a fost ''eliberatoare şi însufleţitoare'', adăugând că scopul acesteia este de a ''elimina barierele''.

''Realitatea maselor de oameni apropiaţi - umăr la umăr, piele pe piele - poate fi, pe moment, ceva de domeniul trecutului, dar există totuşi dorinţa pentru acea conectare naturală, poate acum mai mult ca oricând'', a spus Tunick.



Intitulată ''Everyone Together'' (''toţi împreună''), instalaţia - susţinută de canalul de televiziune britanic Sky Arts - este considerată primul obiect de artă colectivă major realizat în Marea Britanie în timpul pandemiei de coronavirus.

''Pentru a sărbători faptul că Sky Arts devine gratuit pentru toată lumea, am dorit să creăm un moment cultural de referinţă, care a invitat la participare într-o manieră sigură în contextul COVID, şi am demonstrat publicului larg că arta este cea mai esenţială când este pentru - şi despre - toată lumea", a adăugat directorul Sky Arts, Phil Edgar Jones.

''În timp ce pandemia a adus provocări sectorului cultural am asistat, de asemenea, la un nivel ridicat de inovaţie în artă şi mii de oameni şi-au creat propriile opere de artă sau s-au reconectat la abilităţile lor artistice'', a adăugat Edgar Jones.

Tunick este renumit pentru fotografiile sale cu grupuri mari de persoane care pozează nud, realizate în diverse zone ale lumii, în faţa unor clădiri faimoase.

În 2016, el a convins peste 6.000 de persoane să pozeze dezbrăcate în faţa Parlamentului columbian din Bogota pentru a transmite un mesaj de pace în ţara sfâşiată de conflicte armate.

În 2010, aproximativ 5.200 de australieni dezbrăcaţi de inhibiţii şi de haine s-au îmbrăţişat pe treptele emblematicei clădiri a Operei din Syndey şi au pozat pentru celebrul artist, cu ocazia Gay and Lesbian Parade.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”