Vosganian: Am sentimentul că cel care dorește ruperea coaliției este chiar premierul Tudose

Vosganian: Am sentimentul că cel care dorește ruperea coaliției este chiar premierul Tudose

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat marți că are "sentimentul" că acela care dorește ruperea coaliției de guvernare este chiar premierul Mihai Tudose, având în vedere că a vorbit despre o remaniere, fără ca acest lucru să se discute în coaliție.

 El a precizat că premierul trebuie să prezinte în coaliție motivele care îl determină să facă o remaniere.

"Procedurile interne ale coaliței de guvernare spun limpede că orice remaniere se face în urma propunerilor pe care primul ministru le prezintă în fața coaliției de guvernare. Neexistând până acum o astfel de propunere, pentru noi această posibilă remaniere reprezintă doar o ipoteză pe care a prezentat-o primul ministru. (...) Între ALDE și PSD nu au existat astfel de discuții și o întâlnire la vârf va a vea loc după ce Călin Popescu Tăriceanu se va întoarce din deplasarea pe care o efectuează la Praga. Dacă însă în ceea ce privește ALDE și PSD o asemenea discuție nu a avut loc, am sentimentul din ceea ce s-a întâmplat că cel care dorește ruperea Coaliției este chiar primul ministru Mihai Tudose", a afirmat marți Vosganian, la finalul unei ședințe cu parlamentarii ALDE.

El a adăugat că ALDE nu intenționează să îl retragă din Guvern pe ministrul Viorel Ilie căruia i-a fost acordat un vot de încredere în partid.

"În ceea ce îl privește pe ministrul Viorel Ilie, ALDE, prin vot, a reconfirmat încrederea pentru ministrul nostru. Față de votul acela nu s-a întâmplat nimic și nu intenționăm să revenim asupra lui. În plus, acest vot al nostru și încrederea acordată ministrului a fost confirmată și de votul pe care Senatul l-a dat în plen", a spus Vosganian.

Acesta a menționat că "primul ministru și Guvernul sunt în această poziție în urma susținerii politice pe care a dat-o coaliția de guvernare". "Orice decizie fundamentală în ceea ce privește guvernarea trebuie luată în interiorul coaliției și primul ministru nu are dreptul să se situeze ca voință politică în afara coaliției care l-a susținut în învestirea sa", a argumentat Vosganian.

Legat de existența unei discuții în ALDE privind ieșirea de la guvernare, senatorul ALDE a precizat : "Noi nu discutăm pe ipoteze și pe discuții. (...) În funcție de decizia pe care o va lua premierul și de comportamentul său ulterior, vom discuta".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

4 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!

5 În față, tot cu găuri?