Vosganian despre respingerea propunerii PSD pentru funcția de premier: Este un exces din partea președintelui

Vosganian despre respingerea propunerii PSD pentru funcția de premier: Este un exces din partea președintelui

Deputatul ALDE Varujan Vosganian consideră că respingerea lui Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru reprezintă un "exces" din partea președintelui Klaus Iohannis, el precizând că pentru a fi luată "în serios" o astfel de hotărâre ar trebui să se știe și care este motivul ce a stat la baza ei.

"La un astfel de nivel, atunci când e vorba de a răspunde unei propuneri care este mandatată de milioane de români, nu se poate răspunde sec, ca un anunț în gară, că trenul întârzie. Pentru ca noi să luăm în serios o astfel de hotărâre, ar trebui să știm și care este motivul. Când spun 'să luăm în serios' nu mă refer la faptul că punem în dubiu autoritatea unui președinte, dar punem la îndoială modul în care această decizie este luată, dacă ea se bazează pe un anumit argument sau pur și simplu președintele dorește să își exercite într-un mod arbitrar autoritatea", a declarat marți Vosganian, întrebat pe această temă.

El a adăugat că, pentru a discuta la modul serios și pentru a avea un real dialog politic, trebuie să se cunoască argumentele fiecăruia.

"Arbitrariu în ceea ce privește Președinția ne-am săturat. De aceea, pentru a discuta la modul serios și pentru a avea un real dialog politic, trebuie să știm argumentele fiecăruia. PSD și-a oferit propriile argumente atunci când a făcut această candidatură. E firesc ca președintele să răspundă în același fel și să ofere propriile argumente. Până atunci, noi nu vom considera decât că este un exces din partea președintelui", a precizat Varujan Vosganian.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…