Vot pentru Brexit în parlamentul britanic: Pe câţi parlamentari contează Theresa May?

Vot pentru Brexit în parlamentul britanic: Pe câţi parlamentari contează Theresa May?

Parlamentul Regatului Unit urmează să voteze marţi seara pentru a adopta sau respinge acordul privind retragerea ţării din Uniunea Europeană, negociat de premierul Theresa May. Reuters a numărat susţinătorii acordului şi trage concluzia că şansele sunt împotriva termenilor pentru Brexit susţinuţi de cabinetul de la Londra.

Din cei 630 de parlamentari, guvernarea conservatoare este susţinută de o majoritate de 317 (adică numai trei peste minimul necesar), dintre care 10 sunt reprezentanţi ai Partidului Democratic Unionist din Irlanda de Nord.

Pe lângă cei 100 de miniştri care sunt şi membri ai legislativului sau lideri ai grupului parlamentar al Partidului Conservator - şi ale căror voturi sunt asigurate - s-au exprimat în favoarea acordului 32, iar împotrivă 93 (inclusiv 27 de conservatori).

Reuters menţionează că parlamentarii îşi pot schimba opţiunea înainte de vot, iar unii nu au luat încă o decizie definitivă.

Prim-ministrul May a susţinut luni că data de 29 martie stabilită pentru Brexit nu trebuie să fie amânată şi le-a cerut legiuitorilor "să mai arunce o privire" asupra acordului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 Fenomen straniu în SUA

4 De citit!

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…