Vrancea: Cultură de canabis descoperită în comuna Cârligele; trei persoane arestate şi una sub control judiciar

Vrancea: Cultură de canabis descoperită în comuna Cârligele; trei persoane arestate şi una sub control judiciar

Trei bărbaţi din municipiul Focşani au fost arestaţi preventiv, iar un al patrulea a fost plasat sub control judiciar, ei fiind suspectaţi că au înfiinţat o cultură ilegală de canabis, a anunţat, joi, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, măsurile preventive au fost dispuse în urma a cinci percheziţii efectuate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vrancea şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, sub coordonarea procurorilor Biroului Teritorial Vrancea al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Anchetatorii susţin că bărbaţii, cu vârste cuprinse între 29 şi 45 ani, ar fi cultivat canabis pe un teren din comuna Cârligele, atât pentru consum propriu, cât şi pentru comercializare.

"După prinderea în flagrant, au fost executate cinci percheziţii domiciliare la locuinţele celor patru bănuiţi, în urma cărora au fost găsite şi ridicate aproximativ 10 grame de haşiş, comprimate de ecstasy, mini-cântare electronice, grindere, precum şi 1.000 de lei şi 150 de euro", se precizează în comunicat.

După finalizarea descinderilor, zece persoane au fost conduse la sediul Biroului Teritorial Vrancea al DIICOT, pentru audieri.

Procurorii DIICOT au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a patru bărbaţi, iar Tribunalul Vrancea a dispus, miercuri, arestarea preventivă în cazul a trei dintre suspecţi, instituind măsura controlului judiciar pentru al patrulea. Ei sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi mare risc. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...