Vrancea: Doi bătrâni din centrele DGASPC, infectaţi cu COVID-19, au decedat

Vrancea: Doi bătrâni din centrele DGASPC, infectaţi cu COVID-19, au decedat

Doi bătrâni din două Centre Rezidenţiale pentru Persoane Vârstnice (CPRV) ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea, infectaţi cu COVID-19, au decedat, a informat, miercuri, instituţia.

"O persoană vârstnică fost identificată de către voluntarii autorităţii publice Odobeşti, în stare de inconştienţă la domiciliul său, motiv pentru care au apelat Serviciul Unic de Urgenţă 112. Întrucât persoana era singură, fără aparţinători, primăria Odobeşti a solicitat DGASPC Vrancea identificarea unei măsuri de protecţie pe perioada Stării de Urgenţă, motiv pentru care acestuia i s-a emis o Dispoziţie de Admitere în cadrul CRPV Mărăşeşti, după externarea din spital. În data de 06.04.2020, beneficiarul a fost transferat cu ambulanţa de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) 'Sf. Pantelimon' Focşani, la CRPV Mărăşeşti. Întrucât salariaţii CRPV Mărăşeşti au constatat că starea de sănătate a acestuia este una precară, neputându-i-se administra tratamentul de specialitate şi hrana deoarece prezenta dificultăţi de deglutiţie, au apelat 112. Astfel, la aproximativ două ore de la admiterea în centru, beneficiarul a fost din nou preluat de către ambulanţă şi transferat la Secţia de Boli Infecţioase a SJU Focşani. Acesta a fost testat COVID-19 şi confirmat pozitiv la aproximativ trei zile după internare. În data de 11.04.20202 am fost informaţi de Spitalul Municipal Adjud că beneficiarul mai sus amintit a decedat", se arată într-un comunicat de presă al DGASPC Vrancea.

Potrivit instituţiei, la CPRV Odobeşti este în curs o anchetă epidemiologică după ce doi beneficiari au fost confirmaţi pozitiv la COVID-19, iar unul dintre aceştia a decedat în cursul zilei de miercuri.

"Un beneficiar al CRPV Odobeşti, infectat cu COVID-19, este internat la Secţia de Boli Infecţioase a SJU Focşani, iar cel de-al doilea beneficiar a decedat astăzi, 15.04.2020, aşa cum am fost informaţi de Spitalul Municipal Adjud. Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, la solicitarea DGASPC Vrancea, şi în temeiul prevederilor art. 14, alin. 1 din Ordonanţa Militară nr. 8/2020, urmează a proceda la testarea beneficiarilor şi a salariaţilor la sediul centrului", a precizat DGASPC Vrancea.

Instituţia susţine că s-au luat toate măsurile necesare pentru protejarea beneficiarilor şi a salariaţilor, prin asigurarea de materiale de protecţie, substanţe dezinfectante, interzicerea accesului altor persoane în incinta centrelor, precum şi izolarea preventivă la locul de muncă a salariaţilor de la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr 8/2020. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...