Vrancea: Doi minori, reţinuţi după ce au tâlhărit o femeie în propria casă, sub ameninţarea cuţitului

Vrancea: Doi minori, reţinuţi după ce au tâlhărit o femeie în propria casă, sub ameninţarea cuţitului

Doi minori, de 16 şi 17 ani, din municipiul Adjud, au fost reţinuţi de poliţişti după ce au tâlhărit o femeie de 50 din localitate, în propria casă, sub ameninţarea cuţitului, a informat, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"La data de 20.03.2020, ora 19,28, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Adjud au fost sesizaţi prin 112 de către o femeie din municipiu cu privire la faptul că în jurul orei 19,15, doi tineri au intrat în locuinţa unei vecine, au ameninţat-o cu un cuţit şi i-au sustras bijuteriile pe care le purta în acel moment, precum şi restul aurului din casă. Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că în seara zilei de 20.03.2020, ora 19,15, femeia, în vârstă de 50 de ani, se afla în casă împreună cu mama ei, în vârstă de 83 de ani, iar la un moment dat în locuinţă au pătruns doi tineri. Unul dintre aceştia, sub ameninţarea unui cuţit, i-a luat bijuteriile din aur de la urechi şi de la mâini, cerându-i apoi şi restul bijuteriilor pe care le avea în casă", se arată într-un comunicat de presă a IPJ Vrancea.

Cei doi minori au fost identificaţi de poliţişti, la mai bine de o lună de la comiterea faptei, cu ocazia unor percheziţii domiciliare.

"În urma cercetărilor efectuate, la data de 24.04.2020 poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Adjud au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza municipiului Adjud, în urma cărora a fost probată activitatea infracţională a doi suspecţi în cauză, în vârstă de 17, respectiv 16 ani, ambii din municipiul Adjud", a precizat IPJ Vrancea.

Potrivit Poliţiei, faţă de cei doi s-a luat măsura reţinerii, începând cu data de 24.04.2020, iar la data de 25.04.2020 Judecătoria Adjud a emis mandatele prin care se dispune arestarea preventivă a acestora. Tânărul în vârstă de 17 ani este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi distrugere, iar cel în vârstă de 16 ani, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că încă un tânăr, în vârstă de 14 ani, din municipiul Adjud, ar fi participat la comiterea faptei. Minorul urmează a fi expertizat pentru stabilirea discernământului, având în vedere vârsta, iar în funcţie de rezultat vor fi stabilite măsurile ce urmează a fi luate împotriva acestuia. AGERPRES / (AS - autor: Dana Lepădatu, editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro